Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza a fõoldalra
 

Minden adózó szabadon rendelkezhet a befizetett személyi jövedelemadójának 1%-áról, így Ön is eldöntheti, hogy adójának 1%-a melyik civil szervezet munkáját segítse!

 Sajnos a mai napig sokan gondolják úgy, hogy jelentéktelen összeg az, amiről dönthetnek.
A civil szervezeteknek azonban minden apró támogatás sokat jelent!

Segíteni szeretne? Járuljon hozzá 1%-ával Ön is a természet védelméhez!
A Nimfea Természetvédelmi Egyesület adószáma: 18372348-1-16

  Ha szívén viseli a környezetünk állapotát és gyermekeink jövőjét, valamint idén gyakorlati természet- és környezetvédelmi tevékenységekre fordítaná személyi jövedelemadójának 1%-át, akkor közös a célunk.

   A személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlási módja:

Minden adófizető magánszemély rendelkezhet adója 2x1%-áról, amennyiben személyi jövedelemadóját határidőre, maradéktalanul befizeti. A 2x1%-ról való rendelkezés határideje 2020. május 20., eddig az időpontig lehet eljuttatni a rendelkező nyilatkozatokat az adóhatósághoz.

 

Kérjük, segítse természetvédelmi és környezeti nevelési munkánkat azzal, hogy adója 1%-át a Nimfea Természetvédelmi Egyesületnek ajánlja fel.

Ehhez az alábbi rendelkező nyilatkozatot kell kitölteni:

Nyilatkozat letöltése pdf formátumban

 

Képeslapunk terjesztésével is segíthet!

Bizonyára az Ön közvetlen környezetében is vannak olyan emberek, akik felelősséget éreznek a környezetük iránt, és adójuk 1%-át szívesen felajánlanák gyakorlati tevékenységeink támogatására. Ezért arra kérjük, hogy ennek a képeslapnak a továbbküldésével segítsen minket abban, hogy minél többen megismerhessék felhívásunkat!

Tudnivalók a nyilatkozat kitöltéséről:
A nyilatkozat két részből áll, ugyanis két célra lehet 1-1%-ot felajánlani:

- a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál regisztrált civil kedvezményezettek (egyesületek, alapítványok)

- a második kedvezményezetti körbe tartozó egyházak és kiemelt költségvetési előirányzatok

Ezekről további információt a NAV honlapján http://nav.gov.hu/nav/szja1_1 találhat.

Mindkét kedvezményezetti körnél egyet lehet megadni (de lehet csak az egyik kedvezményezetti körből választani).

Határidők:

2020. február 25.: Eddig kell beadni adóbevallását az egyéni vállalkozóknak, eva-adózóknak, vagy áfa hatálya alá tartozó őstermelőknek, illetve magánszemélyeknek.

2020. május 10.: Eddig kell beadni adóbevallását a munkavállalóknak, ha az adóbevallását a munkáltató készíti, és eddig kell átadni a munkáltatónak a 2x1%-ról szóló nyilatkozatot.

2020. május 20.: Eddig kell beadni adóbevallását a munkavállalónak, ha adóbevallását saját maga adja be, illetve ez a végső határidő, ameddig a nyilatkozatot külön el lehet juttatni a NAV-hoz.

Tehát a teendője, ha a Nimfea Természetvédelmi Egyesület javára kíván rendelkezni az 1%-ról:

A kinyomtatott nyilatkozatot tegye bele egy lezárt borítékba, a borítékra írja rá az adózó nevét, lakcímét és adóazonosító jelét. Ezt a borítékot el lehet küldeni a bevallással együtt vagy külön is, úgy, hogy 2020. május 20-ig megérkezzen a NAV-hoz.
Ha külön adja postára, akkor ugyanarra a NAV által megadott, az állandó lakhely szerinti címre kell küldeni, ahová az adóbevallást is. Ha ügyfélkapun keresztül adja be az adóbevallását, akkor ott tudja beküldeni az 1%-ról szóló nyilatkozatot is.

 

 

Köszönjük, hogy idén minket tisztelt meg felajánlásával!
Adószámunk: 18372348-1-16

1%-os közlemények

Rendelkező nyilatkozat letöltése (pdf-formátum)

 
vissza a lap tetejére

- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -