Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Illegális hulladéklerakó Túrkeve határában

  Közel két hektáros illegális szemétlerakót találtak a Nimfea Természetvédelmi Egyesület és a Herman Ottó Természetvédő Kör munkatársai Túrkeve Fehértó nevű határrészén.

  Az itt található kubikgödrök sajnos már több éve funkcionálnak illegális hulladéklerakóként, ahova a helyi lakosság hordja a zömében építési törmeléket – vagyis veszélyes hulladéknak minősülő – illetve kommunális hulladékát.
A Túrkevén keletkező hulladékot a Kétpói Regionális lerakóban kell elhelyezni, így ezzel egyidejűleg a helyi kommunális hulladéklerakó megszűnt. A lakosság egy része azonban nehezen alkalmazkodik az új rendszerhez, így a hulladékát a végleges bezárásra váró szeméttelepre vezető út mellé hordja. Ezzel párhuzamosan pedig fokozottabban indult meg a külterületre irányuló illegális hulladékhordás, melynek következtében egyre csak nőnek azok a szeméthegyek, melyeknek felszámolására nagyon komoly költségeket kell fordítani.
Az illegális hulladéklerakók tájképrombolóak, súlyosan szennyezik a termőtalajt, természeti területeket illetve felszíni és felszín alatti vizeinket.

Illegális lerakó Túrkeve Fehértó határrészén:

 
 

Illegális kihordott kommunális hulladék a szeméttelepre vezető út mellett:

 
 



 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -