Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Plakátverseny és előadássorozat a Petőfi Általános Iskolában a CITES jegyében

A Nimfea természetvédelmi Egyesület 2011 januárjában az 5.-6. osztályosoknak a Washingtoni Egyezményről tartott előadást a túrkevei Petőfi Sándor Általános Iskolában. Az előadássorozat után plakátkészítési versenyt is hirdet a téma kapcsán.

Összesen 6 osztályt látogattunk meg az egy hónap alatt az 5. és 6. évfolyamból.
Az előadás nem a szokásos, megszokott módon történt, hiszen számítottunk a gyerekek aktív közreműködésére.
Legfőképp saját gondolataikra voltunk kíváncsiak, hogy mi az, amit látnak már ilyen fiatalon maguk körül, hogyan értékelik azokat a folyamatokat, amik a védett állatok kereskedelme, az élőhelypusztítás és az élőlények leölése, kizsákmányolása kapcsán minden nap zajlik körülöttünk. Az előadás végén a személyes felelősségre is kitértünk, hiszen a legtöbb minket körülvevő, és távolinak látszó, megállíthatatlannak tűnő folyamatok sokszor bizony rajtunk múlnak leginkább.
A gyerekek várakozáson felül aktívak és érdeklődőek voltak, sőt mi több, néha meglepően sokat tudtak a CITES-ről, az élőhelypusztítás okairól, következményeiről, a veszélyeztetett, egzotikus állatok leölésének megítéléséről.
Kérdeztek, jelentkeztek, és a 45 perc végén már a félénkebbek is felbátorodtak kissé.

A beszélgetés úgy tűnik, lefoglalta és érdekelte a gyerekeket és hogy ne csak egy szokványos 45 perc erejéig foglalkozzanak a CITES rendelkezéssel és következményeivel, ezért plakátversenyt hirdettünk az egész iskolában, melyre 5-6 fős csoportok jelentkezését várjuk.
A méret minimum A3-as, a technika pedig szabadon választható.
Beadási határidő: Február 28., hétfő.

 


 
  A programot a Nemzeti Civil Alapprogram támogatta.

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -