Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Egy fényesebb jövőért!

Napos Napok Magyarországon

Szövegdoboz:

Felhívás
Napenergiát népszerűsítő rendezvények szervezésére

Az Európai Solar Days egy olyan, több európai államra kiterjedő nemzetközi kampány, mely mind az Európai Unió, mind pedig a nemzetközi napenergia szövetség támogatását bírja. Ebben a 2011 és 13 között zajló, három éven át tartó európai együttműködésben 17 partnerország vesz részt, a magyarországi partner a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata (Kötháló). A Kötháló minden évben május 5-12 között szervezi meg Magyarországon az Európai Solar Days-hez kapcsolódó programsorozatot.
A kampány célja, hogy felhívjuk a magyar lakosság figyelmét a napenergia előnyeire, a benne rejlő lehetőségekre, valamint ezek környezettudatos hasznosíthatóságára. A Kötháló lehetőséget kínál a köz-, a magán- és a civil szféra mindazon résztvevője számára, akik aktívan részt kívánnak venni ebben a napenergia népszerűsítését célzó kampányban. Kérjük, segítségünkkel és saját partnereivel együttműködve szervezzen programokat a magyarországi Napos Napok keretében!

A kampányhoz azoknak a szervezeteknek, önkormányzatoknak, cégeknek, oktatási intézményeknek a csatlakozását várjuk, akik fontosnak tartják a napenergiában rejlő lehetőségek minél szélesebb körű elterjesztését, és ismeretségi köreik aktivizálásával hozzájárulnak a kampány kiszélesítéséhez.
A kampány programja nincs megszabva, keretében bármilyen rendezvény, esemény megszervezésre kerülhet, amely megfelel a kampány célkitűzésének.
A Kötháló és tagszervezetei örömmel állnak a szervezők rendelkezésére bármilyen, a programok szervezésével, kivitelezésével és népszerűsítésével kapcsolatos kérdést, problémát illetően. Hogy megkönnyítsük a szervezők munkáját (önkormányzatok, a szakmabeliek, a civil szervezetek és közintézményeket), szervezési ötletekkel, útmutatókkal látjuk el, kommunikációs és sajtó csomagot biztosítunk számukra.

Hogyan lehet csatlakozni a kampányhoz?
1.  Keresse fel a kampány honlapját: www.naposnapok.hu
2.  Regisztrálja a szervezendő helyi eseményt
3.  Kérjen ingyenes kommunikációs csomagot

További szervezési és kommunikációs ötleteket a kampány honlapján talál.         
A Napos Napok hazai és európai csapata a kampány teljes ideje alatt rendelkezésére áll: naposnapok@kothalo.hu, 06/70/236-6618, www.naposnapok.hu
A magyarországi Napos Napok elektronikus Hírlevélre itt iratkozhat fel: www.naposnapok.hu
Az Európai Solar Days hírlevélre itt iratkozhat fel: www.solardays.eu

Helyi Környezeti Tanácsadó Irodák elérhetőségei:

http://naposnapok.hu/index.php/partnerek

 

Ötletek a csatlakozni kívánó szervezőknek:

  • Munkatársaikkal, barátaikkal tervezzenek meg és szervezzenek meg egy kampánynapot május 5 és 12 között!
  • Szervezzenek Napos Napot iskolájukban melyen játszva ismerhetik meg a gyerekek a napenergia hasznosítás módjait!
  • Szervezzenek utcai rendezvényeket, akciókat, ahol a civil, önkormányzati és gazdasági szektor közösen népszerűsítheti a napenergia hasznosítás különböző formáit!
  • Szervezzenek nyílt napokat a napenergia gyártó technológiai üzemekben, bemutató termekben és kereskedelmi központokban!
  • Szervezzenek szakmai fórumokat, workshopokat és konferenciákat, ahol a résztvevők ismereteket szerezhetnek és tapasztalatokat cserélhetnek a napenergia hasznosítás körében!
  • Mutassák be már megvalósult beruházásaikat szakemberek segítségével!
  • Rendezvényeiket népszerűsítsék a helyi sajtóban, rádión, televízióban és az Interneten!
  • Olvassák a Napos Napok Hírlevelet!

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -