Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Véget ért a Herman Ottó Természetvédő Kör „A vidéki identitás erősítése hagyományőrző programokon való megjelenéssel” című programja, melyben térségünk négy, hagyományőrzéssel foglalkozó civil szervezete működött együtt céljaik megvalósításáért.
A programot támogatta a Nemzeti Civil Alap Demokrácia- és partnerség-fejlesztési Kollégiuma.

  A résztvevők program kezdetekor megállapodtak abban, hogy egy együttműködés keretében a Herman Ottó Természetvédő Kör, az Óballáért Egyesület, a Nagykörűért Alapítvány és az Apáról Fiúra Alapítvány egymás  rendezvényein, „falunapjain” részt vesz annak érdekében, hogy hagyományőrző tevékenységüket népszerűsítsék, kapcsolatrendszerüket bővítsék.
  Az eredeti tervek, rendezvények egy kicsit módosultak az eredetileg eltervezettekhez képest, de végül is a szerveztek részt vettek saját programjaikkal a túrkevei Juhászfesztiválon, a törökszentmiklósi Állatszeretet napi rendezvényen, az Óballai Gyereknapon és a nagykörűi Nepomuki Szent János rendezvényen.
  A résztvevő szervezetek egyaránt elmondták, hogy nagyon fontos dolognak tartják afolyamatos kapcsolattartást, a szervezetek közötti jó kapcsolat kiépítését, a rendszeres egyeztetéseket. Ennek érdekében együttesen próbálták elérni a kapcsolataik kiszélesítését, bővítését.
  A programban résztvevő szervezetek az együttműködés kiszélesítése mellett eszközfejlesztési lehetőséghez is jutottak, nevezetesen népi játékokat vásároltak, amelyeket elvitték egymás rendezvényeire.
  A játékok és nagy sikert arattak mindenhol, a leg fiatalabbaktól kezdve az idősebb korosztályig.
Képeink a rendezvényeken készültek.

 

     


 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -