Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

A Süni ökológiai gyereklap és a Vadon tudományos-ismeretterjesztő folyóirat 2011 őszétől is megrendezi tanéven át tartó ökológiai vetélkedőit.

A részvétel ingyenes! A Süni Vetélkedőre 4-5. évfolyamos, a Vadon Vetélkedőre 6-7. évfolyamos diákok négyfős csapatait várjuk, egy szervező pedagógus (esetleg szülő) kíséretében.
A verseny szeptember-október hónapoktól indul. Három írásbeli forduló levelezős rendszerben zajlik, ahol a felkészülés alapja a Süni ill. Vadon magazinok három, egymást követő száma.
Az ökológiai tematikájú anyag feldolgozásán keresztül egyéb készségek, kompetenciák fejlesztése a cél.
Három írásbeli forduló után kerül kiválasztásra az a 12-12 csapat (48-48 diák és 12-12 csapatszervező pedagógus), aki részt vehet a vetélkedő döntőjén.
A SÜNI vetélkedő döntője 2012. áprilisban, a VADON vetélkedő döntője 2012. májusban lesz.
A versenyre csapatot nevező pedagógusok/iskolák ajándékba kapnak egy példányt a Barangoló ökológiai társasjátékból és egy éves előfizetést a Süni ökológiai gyereklapra és a Vadon tudományos- ismeretterjesztő folyóiratra.

A döntő minden részvevője és a nyertes csapatok tagjai a következő ajándékokban részesülnek:

  • A vetélkedők első három helyezett csapatainak diákjai táborozást nyernek a Pangea Egyesület szervezésében működő Süni Környezetvédelmi Nomád Táborba. A tábor tíz napig tart, teljes ellátással, változatos szakmai programokkal, többek közt a Szent István Egyetem oktatóinak közreműködésével.
  • A 3-3 nyertes csapatot vezető csapatszervező pedagógusok két személyes, 2-2 napos bakonyi hétvégét nyernek, melyhez a szállást a Pénzesgyőri Oktatóközpont biztosítja.
  • A döntő minden részvevő diákja ajándékba kap egy Barangoló ökológiai társasjátékot.
  • A társasjátékon kívül számos könyvnyeremény kerül szétosztásra a döntők résztvevői között. Ezen a kiadványok a hazai természeti értékek és a fenntartható életvitel ismerettárából lesznek válogatva. A részvétel költségei pályázati támogatásból lesz fedezve, így a csapatok számára térítésmentes!

A felhívás és a jelentkezési lap innen letölthető


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -