Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Európa a polgárokért program

  A NIMFEA Természetvédelmi Egyesület a 2012-es évre egy elég kemény fába vágta a fejszéjét. Ugyanis megpályázott egy testvérvárosi kapcsolatokra irányuló programot, ami valljuk be nem egy egyszerű történetnek ígérkezik, ismervén az emberek általános nézeteit ezekkel a tevékenységekkel kapcsolatban.
Tehát ez a pályázat az EACEA ( Education, Audiovisual & Culture Executive Agency) által kiírt program, címe: " Európa a Polgárokért".
Hála a hozzáértő szakembereknek és a kemény munkának, egy nyertes pályázat büszke tulajdonosai lettünk ismét.
Mivel a NIMFEA fontosnak tartja, hogy Túrkeve város lakosságát közelebb hozza más Uniós tagállamok polgáraival és egy tartós kapcsolatot alakítson ki velük ezért a " Testvérvárosok hálózatának kialakítása" című alprogramot tűzte ki céljául.
Ez lehetőséget kínál új emberek, nyelvek, kultúrák és szokások megismerésére. Mivel a magyar közembereknek sajnos nem adódik túl sok lehetősége, hogy külföldre utazzon és új ismeretekre, ismeretségekre tegyen szert, ezért ez a pályázat egy igazán kiváló alkalmat kínál. Kifejezetten arra irányul, hogy az európai polgárok érintkezésbe lépjenek egymással, hogy hogy egy közös értéken, történelmen és kultúrán alapuló európai identitás alakuljon ki. Hogy az Európai Uniót annak valamennyi polgára egyformán a magáénak vallhassa. Az európai polgárok közötti tolerancia és kölcsönös megértés megerősödjön. Támogassa a nyelvi sokféleséget és hozzájáruljon a kultúrák közötti párbeszédhez.
Szóval mindenki érdeklődve és izgatottan várja a találkozókat, melynek első állomása itt Magyarországon, Túrkevén lesz.
A Böllértalálkozó erre kiváló alkalmat kínál majd. .

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -