Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Nagy a Forgalom a Nimfea Természetvédelmi Egyesület madármentő állomásán

  A hideg idő és a hosszan tartó hóborítás próbára teszi a vadon élő állatokat. A táplálék nehezen hozzáférhető, a hidegben azonban az élő szervezetnek több tápanyagra is van szüksége. Ilyen időben gyakran keresik meg egyesületünket azzal, hogy legyengült, röpképtelen madarakat találtak. Ilyen időben a legyengült madarakat könnyebben éri baleset, közutak mentén gyakran elütik őket.

   A Nimfea madármentő állomásán egerészölyvek, hattyúk, erdei fülesbagoly és gyöngybagoly is volt az elmúlt hetekben. Két egerészölyvet már szabadon is engedtünk, a harmadik azonban mérgezés gyanús, meglehetősen rossz állapotban van. Egy gyöngybagoly törött lábal került hozzánk, őt Dr. Déri Jánoshoz juttattuk el Hortobágyra, aki megműtötte a madarat.
Jó eséllyel ez a madár is szabadon engedhető lesz.
A telepen lévő három hattyú három különböző helyről került hozzánk, mindhárom legyengült, röpképtelen állapotban, de szerencsére sérülés nélkül. Őket a legnagyobb volierünkbe helyeztük el, bőséges táplálékot biztosítunk nekik, és amint felerősödnek és a vizek is felolvadnak a környékben, remélhetőleg szabadon engedhetőek lesznek.
Legutóbb egy erdei fülesbagoly került hozzánk, ami egy lakóház ablakának repült a Széchenyi utcában. Ezt a madarat is egy röpdébe helyeztük, egyenlőre úgy tűnik komolyabb sérülések nélkül megúszta a balesetet.

 

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -