Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Áprilisban újra állatkihajtás!

  A Nimfea Természetvédelmi Egyesület, a Herman Ottó Természetvédő Kör és együttműködő partnereik idén ismét megrendezik a Szent György-napi Állatkihajtás Ünnepét, melynek időpontja és helyszíne: 2012. április 28. (szombat), Liget.
A legeltetési időszak kezdetéhez kapcsolódó hagyományok, helyi szokások felelevenítésének szándékával életre hívott rendezvény a korábbiakhoz hasonlóan gazdag hagyományőrző programmal vár minden kedves érdeklődőt!
A rendezvényre szeretettel hívjuk a térségi termelőket, helyi termék-előállítókat, kézműveseket és népi kismestereket, számukra ingyenes bemutatkozási és árusítási lehetőséget biztosítunk. Megmérettetésre várjuk a legkiválóbb helyi ízeket, specialitásokat, ezért az alábbi címek elnyerésére versenyt hirdetünk:

  „Túrkeve legjobb hagyományos süteménye”
nevezés: egy tálcányi saját készítésű, vidékünkre jellemző édes vagy sós süteménnyel

 „A legjobb kevi szilvapálinka”
nevezés: 2 dl helyi szilvapálinkával

 „Túrkeve legjobb házi lekvárja”
nevezés: 1 üveg bármilyen gyümölcsből készült, saját készítésű házi lekvárral

  A minták leadására a rendezvény napján 8 és 9 óra között van lehetőség, az elbírálás a versenyzők anonimitásának biztosításával, sorszám alapján történik. Nevezési díj nincs!

  A programokról bővebb információ munkatársainktól, Seres Orsolyától és Nagy Anitától kérhető a Fekete István Oktatóközpontban (5420 Túrkeve, Erdőszél u. 1., 56/361-505), akik várják az árusok és a meghirdetett versenyek leendő résztvevőinek jelentkezését is!

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -