Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Új szolgáltatások a Fekete István Oktatóközpontban

Kézműves szakkör indul!

    Örömmel adjuk hírül, hogy a közelmúltban – az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásával - jelentős fejlesztések valósultak meg a Fekete István Oktatóközpont környékén.
Felépült az Ökoturisztikai Szolgáltató Központ, ahol játszóházzal, többszintes beltéri kalandparkkal várjuk a gyermekcsoportokat és családokat, míg a természetbarát kikapcsolódás hívei számára túrakenu- és kerékpárbérlési lehetőséget biztosítunk. Átadásra került a fedett lovarda, mely időjárástól függetlenül nyújt sportolási helyszínt a lovaglás szerelmeseinek.
Újszerű szolgáltatásokat kínál a felújított Kézművesház is, ahol a népi kismesterségek, természetes anyagok, hagyományos technikák iránt érdeklődőket várjuk.

   2012. április 7-én, szombaton 9 órától 12 óráig ünnepváró
HÚSVÉTI KÉZMŰVES DÉLELŐTTRE hívunk mindenkit, ahol többek között tojásdíszítés, agyagból és sógyurmából bárány, nyuszi, csibe, liba formázása lesz a program. Belépő: egy főtt vagy kifújt tojás. A gyerekek mellett szeretettel várjuk a szülőket, nagyszülőket is!

  Áprilisban általános iskolások számára kézműves szakkört indítunk Szabó Andrásné (Zsuzsa néni) vezetésével, melyre várjuk a gyerekek jelentkezését! Lehetőség lesz szövésre, gyöngyfűzésre, gyöngyszövésre, csuhéfigurák készítésére, szabás-varrásra, makramézásra, kötés-horgolásra, gyékényszövésre, vesszőfonásra, batikolásra, nemezelésre, rafiázásra, agyagozásra, sógyurmázásra, hímzésre, csipkeverésre, szalmafonásra, linózásra, természetes és mesterséges anyagokból készült játékok készítésére – kinek-kinek kedve szerint. A szakkör munkájába bármikor be lehet kapcsolódni, rendszeres elfoglaltságként vagy akár egy-egy alkalomra is szívesen látunk bárkit, aki érdeklődik valamely hagyományos kézműves technika elsajátítása iránt.

   Az első foglalkozás időpontja: 2012. április 10. 1500,
a későbbi találkozási alkalmakat a jelentkezők igényeinek megfelelően alakítjuk ki.

  Szolgáltatásainkról, további programjainkról bővebb információ kérhető a Fekete István Oktatóközpontban (5420 Túrkeve, Erdőszél utca 1. t: 361-505), valamint a kézműves programokkal kapcsolatban Szabó Andrásnénál, a Kézművesház szakmai vezetőjénél a 06/70-250-1876-os telefonszámon vagy a bordacs.zsuzsa'kukac'nimfea.hu címen.

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -