Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Az EACEA program állomása a Juhászfesztivál

 A 2012-es évben is megrendezésre került a Kevi Juhászfesztivál. Mivel a pályázatunk a kulturális sokszínűséget is támogatja, ezért választottuk a fesztivált a program következő állomásának.
A rendezvény jó alkalom volt, hogy megismerjék a külföldi vendégeink a magyar hagyományos ételeket és italokat, régi díszes tárgyainkat és viseleteinket.

A mi kis NIMFEA udvarunk ismét családias hangulatban kezdte a fesztiválozást, természetesen szép népi ruhákban a legkisebbektől a legnagyobbakig.

Megkértük kedves kollégánkat Szabó Andrásnét, hogy kézműves foglalkozásával szórakoztassa vendégeinket, mert ez minden alkalommal jó programnak bizonyult a szokásos bojtárolimpia mellett.

Természetesen mi is megmutattuk az egyik őshonos magyar fajt, ugyanis egy kis kalodába magyar racka juhokat vittünk ki magunkkal.

A segítő kezek a déli gulyásleves hozzávalóit előkészítették, amit később Csíder Imre kollégánk főzött meg nekünk.

kép Délutánra oda értek hozzánk is a külföldi vendégeink, hogy végre beszéljünk pár szót. A közelgő külföldi utazásokról esett említés és hogy már ők is nagyon várják, hogy bemutassanak egy kis darabot a saját életükből, hagyományaikból.

Egy fotó erejéig az egyik francia vendégünk szűrbe is felöltözött.

Azt mondták, hogy nagyon jól érezték magukat és imádták a fesztivál vásári forgatagát. A lengyel vendégeink egy kis előadással színesebbé tették a színpadi programot, lengyel népi dalokat adtak elő nekünk a saját népi viseletükben.

Reméljük, hogy ezek a találkozók hosszú távra összekötnek majd bennünket és és izgatottan várjuk, hogy mi is megismerjük a külföldi kapcsolataink mindennapjait.
Erre júniusban és júliusban alkalmunk adódik, mert először Lengyelországba, Porabkába majd azt követően Franciaországba, Auchelbe utazhatunk a program jóvoltából.

 

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -