Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

A NIMFEA Slimbridge-ben

  A "Testvérvárosi Kapcsolatok Hálózatának Kialakítása" című programunk révén ismét egy külföldi utazásról számolhatunk be. Egy újabb csoport jutott el az Egyesült Királyság egy apró "falujába" Slimbridge-be, ami számunkra azért érdekes , mert itt található egy hatalmas természetvédelmi létesítmény a " Wildfowl & Wetland Trust" (WWT). Mivel a csoportban több nemzeti parkot képviselő utazó volt ezért ez az alkalom is különösen hasznosnak bizonyult a tapasztalatcsere szempontjából. Az utazók május 28-án indultak felfedezni a hatalmas parkot, ami legfőképp vízi madaraknak ad otthont, de egyéb állatfajokkal is találkozhatunk.

parc1.jpg parc12.jpg parc4.jpg parc21.jpg

  A parkban idegenvezetőnk volt Chris Rostron ( Head of Wetland Link International ) volt, akivel már egy előző pályázat során megismerkedhettünk és azóta is jó kapcsolatot ápolunk.

torony2.jpg

  Rendkívül örült hogy a NIMFEA új emberekkel osztotta meg a WWT csodálatos világát. A találkozón részt vett Phil Garred, a város képviselője, hogy köszöntse a magyar csapatot.

Székesegyház Nagyvárad.jpg


A látogatás bemutatta a terület működését, jó alkalmat teremtve a tapasztalatcserére.

Szent László templom.jpg freskó,szent László.jpg freskó,szent László.jpg

  Reméljük hogy az ott tanult dolgok révén hamarosan egy a WWT-hez hasonló mesés világot sikerül teremteni nálunk is itt Túrkevén, hiszen nekünk is vannak csodás madaraink, emlőseink, kétéltűink stb, ami számunkra megszokott látvány, de a külföldi szemnek különleges lehet. A Slimbridge-i csapat felajánlotta a segítségét, ezért reméljük nemsoká mi is vendégül láthatjuk őket.

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -