Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Információs nap az Oktatóközpontban

  A Nimfea Természetvédelmi Egyesület és az Ökotárs Alapítvány a Svájci-Magyar Együttműködési Program Civil és Ösztöndíj Alap aktuális pályázati lehetőségeiről rendezett információs napot 2012. október 11-én a Fekete István Oktatóközpontban.

  A rendezvényt Sallai Róbert Benedek, a Nimfea Természetvédelmi Egyesület ügyvezetője nyitotta meg, aki a résztvevők köszöntése után a civil szervezetek forrásszerzési nehézségeiről, a támogatási lehetőségek elmúlt időszakban tapasztalt folyamatos szűküléséről, majd ennek kapcsán a most megnyíló Svájci-Magyar Együttműködési Program jelentőségéről, célkitűzéseinek fontosságáról beszélt.

  A térség oktatási intézményei és civil szervezetei képviseletében megjelent érdeklődők a nap folyamán az Ökotárs Alapítvány munkatársától kaptak részletes tájékoztatást a programról. Kelemen-Varga Roland elmondta: a Civil Pályázati Alap a nonprofit szervezetek szolgáltatási tevékenységét kívánja fejleszteni a szervezeti kapacitás megerősítésével, míg az Ösztöndíj Alap a hátrányos helyzetű és marginalizált diákok támogatását, középfokú tanulmányaik elkezdésének és sikeres befejezésének segítését tűzi célul. Részletesen szólt a jogosultsági kritériumokról, a tématerületekről, a pályázható forrásokról.

  Délután a pályázatok elkészítésének és megvalósításának gyakorlati lépéseiről kaptak tájékoztatást a résztvevők. Bemutatásra került a Svájci-Magyar Együttműködési Program weboldala, a technikai segítségnyújtás, helyszíni monitoring, az értékelés, szerződéskötés, finanszírozás, beszámolókészítés szabályrendszere, majd lehetőség nyílt arra, hogy az érdeklődők személyes tanácsadás keretében kapjanak segítséget saját projektötleteik kidolgozásához, pályázatuk elkészítéséhez és megvalósításához.

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -