Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Auchel, Franciaország

  A Nimfea Természetvédelmi Egyesület egy nyertes pályázata által, mely a testvérvárosi kapcsolatok hálózatának kialakítására irányul, eljuthatott egy 60 fős csoport, a város intézményeinek képviselőiből Franciaország észak-nyugati részére, Auchel városába.

  A késői érkezés ellenére a karácsonyi vásáron sok szeretettel üdvözöltek minket és megtekinthettük a vásáron áruló kézművesek termékeit is.


  Másnapi programunk volt az ezen a területen jellemző „piramisok” megtekintése. Ezek a képződmények emberi eredetűek és a nagy hagyományokkal rendelkező bányászat melléktermékéből készültek. Hazánkban ezeket halnának vagy meddőhányónak hívják. Ezek után megtekintettük a múzeumot is.

 
  A bányászmúzeum szomszédságában megtalálható (a másik nagy hagyományokra visszatekintő foglalkozás) a galambmúzeum. Ezeket az állatokat azért tartották elsősorban, mert előre jelezték a metángáz jelenlétét a bányában.


 A kirándulás során megtekintettük a Túrkevéről elnevezett utcát is.

 A Rue de Túrkeve                                           

 

 Később megtekintettük a közi településen (Boulogne-sur-Mer) lévő tengerpartot is. Ezen a településen is készült csoportkép.

 Megtekintettünk egy közösségi kertet, ahol a környék lakosai együtt dolgozva termelik meg az szükséges élelmiszereket, melynek egy részét a karácsony miatt feldíszítették.

 A városnézésben és idegenvezetésben (valamint a tolmácsolásban) nagy segítségünkre volt Torda József.
Köszönjük a lehetőséget és a segítséget!

 

 

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -