Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

XI. Zöld Szemfüles Természetismereti Vetélkedõ

  Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület idén XI. alkalommal hirdeti meg Zöld Szemfüles Természetismereti vetélkedőjét, melyen az általános iskolák felső tagozatos tanulói mérhetik össze természetismereti és környezetvédelmi tudásukat.

  Vetélkedőnk célja, hogy a résztvevők megismerjék hazánk állat- és növényvilágát, valamint a természetvédelem és környezetvédelem fontos kérdéseit.
A feladatokat úgy állítottuk össze, hogy a diákok felismerjék a természetben zajló összefüggéseket, valamint kialakítsunk bennük egy környezet- és természetbarát szemléletet.

 

Jelentkezési határidő: 2013. február 15.

Jelentkezési lap a http://csiperkeerdeiiskola.hu/honlapról tölthető le.

Nevezési díj: 1.000 Ft/csapat

Résztvevők köre: A vetélkedőn az általános iskolák 5-8. évfolyamos diákjai vehetnek részt.
A versenyre három fős iskolai csapatok és baráti társaságok jelentkezését várjuk. Külön e-mail címről iskolánként és osztályonként több csapat is nevezhet, valamint egy-egy csapatot vegyes korosztály is alkothat.
Egy pedagógus több csapatot is nevezhet. A versenyben részt vehetnek az azonos korosztályú határon túli magyar iskolák tanulói is.

A verseny menete: A vetélkedő három fordulóból és döntőből áll. A feladatlapok a Csiperke Erdei Iskola és Tábor honlapján (www.csiperkeerdeiiskola.hu) letölthető formában tesszük közzé. A feladatlapokat - a megoldásokkal kitöltve - postai úton kell eljuttatni az E-misszió Egyesület levelezési címére (4400 Nyíregyháza, Szabolcs u. 6.).  A csapatoknak 2-3 hét áll rendelkezésükre az egyes fordulók feladatainak a megoldására.

A feladatlapokon elért összesített pontszám alapján az első öt csapat jut a döntőbe, amelynek az E-misszió Egyesület Csiperke Erdei Iskola és Tábora ad otthont.

Természetesen a jutalmazás sem marad el, a helyezett csapatokra szakkönyvek, folyóirat előfizetések, kerékpáros felszerelések, valamint egyéb értékes nyeremények várnak. Az első helyezett csapat 1 hetes nyári táborozást nyer a Csiperke Erdei Iskola és Táborába, mindemellett a vetélkedő résztvevői függetlenül helyezésüktől, kedvezményesen vehetnek részt nyári táborainkban. 

Bővebb információ: http://csiperkeerdeiiskola.hu/

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -