Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

KŐZETEK, ÁSVÁNYOK DÉLUTÁNJA  

 
  Egyesületünk szervezésében működő Szabadidős szakkör tagjai és az érdeklődő kívülállók a természet egy újabb szeletével ismerkedhettek meg február 1-én délután oktatóközpontunkban.

  Most a kőzetek és ásványok végeláthatatlan tárháza került a középpontba. A gyerekek, s a felnőttek vonzódása a kövek, kavicsok világához, különösen itt a kőben szegény Alföld területén páratlan. Lenyűgöz bennünket egy-egy érdekes rajzolatú, különleges formájú kavics, kő.
  Molnár Géza geográfus jól ismeri ezt a világot, s rendelkezik egy olyan tudással, amivel meg tudja határozni a kezébe kerülő kőzetek, ásványok fajtáját. Előadása a természeti környezetünk e csodái közé kalauzolta el a megjelenteket.
Majd az érdeklődők maguk is megvizsgálhatták a bemutatott mintákat, bővíthették megszerzett ismereteiket gyakorlati tapasztalatokkal.

  A „tudományos ismeretszerzés” kiegészítéseként egy kis játékos vetélkedőn erősíthették meg tudásukat a Gránit csapat, a Pirit csapat, illetve a Bolondok aranya nevű csapat tagjai. Munkájuk jutalmaként pedig hasznos környezetvédelmi kiadványokat vihettek haza a csemeték.

 A program folytatásaként megtekinthető lesz egy kis állandó kiállítás a kőzetek, ásványok világából, mely főként Szász Béla munkatársunk gyűjteményére épül.
A megnyitó a Föld napja (április 22.) környékén várható.

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -