Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

KEDVES TERMÉSZETBARÁT FIATALOK!    

    A HOTEK-erdőnek nevezett területen az elmúlt időszakban a kihelyezett odúkat leszedtük, kitakarítottuk, megjavítottuk a már tönkrement darabokat. Most a költési időszak előtt szeretnénk őket a megszokott helyükre visszahelyezni, s kiterjeszteni még egyéb fás területekre is.
  Az erdőgazdálkodás mai formája(legalábbis sok helyen) nem hagyja megöregedni a fákat és ez nem kedvez az odúlakó állatoknak, egyre kevesebb természetes „lakást” találnak maguknak. Ha kedvetek van ebben a munkában részt venni, segíteni a rászoruló állatoknak, szívesen látunk benneteket! Közben megismerkedhettek a különböző odútípusokkal, melyik madárnak milyen területre, milyen alakú, ill. röpnyílású odúra van szüksége.
  Mivel létrára is kell mászni, némi bátorság és ügyesség is szükségeltetik! Aki nem tud a munkába besegíteni, viszont érdekli a téma, őt is szívesen látjuk és új ismeretekkel gazdagodva térhet a nap végén pihenőre.

  Vár benneteket február 15-én (pénteken), 14 és 17 óra között Szabó Andrásné a Szabadidős szakkör vezetője, illetve Szász Béla a Herman Ottó Természetvédő Kör munkatársa, a munka irányítója! A későbbiek során pedig figyelemmel kísérhetitek a beköltözést, valamint a szaporulatot is.

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -