Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

ENERGIAHATÉKONYSÁGI VILÁGNAP

  Alapítványunk szervezésében emlékeztünk meg jeles zöld napunkról, az Energiahatékonysági világnapról március 8-án délután.

  Molnár Géza geográfus tartott előadást a gyerekeknek, akik szerencsére elég tájékozottak voltak a témában. Az előadásból kiderült, hogy az utóbbi 150 év hatalmas népességnövekedése és a nyugati civilizáció óriási méreteket öltött igényei, micsoda veszéllyel járnak az erőforrásaink kimerülésére.
A gyerekek tudták azt, hogy milyen fontos a takarékosság villamos energiával, vízzel, élelmiszerrel. S gondolkodásuk kiterjedt arra is, hogy ezek a takarékossági lépések nemcsak a pénztárcánknak, hanem a Földnek is nagyon fontosak. Ráébredtek arra, hogy az utánunk jövő generációk éltére milyen hatással van az, hogy mi most hogyan élünk, mekkora részét használjuk el erőforrásainknak.

  Megismerkedtünk a valóságban is néhány berendezéssel a megújuló energiaforrások közül: megtekintettük szélmotorunkat, napcellánkat, napkollektorunkat.
Néhányuk családjában már alkalmazzák a komposztálást, de egyesek még újdonságként ismerkedtek meg ezzel a módszerrel, amely szintén a hatékony takarékoskodást, valamint a hulladékcsökkentést is szolgálja, ezzel is energiát takarítva meg, a hulladékok ártalmatlanítása terén.


Beklen Alapítvány

 

A Beklen Alapítvány médiamegjelenését a Vidékfejlesztési Minisztérium
2012. évi Zöld Forrás Pályázata támogatja (Pályázati azonosító:**PTKF/1634/2012)

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -