Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Fehér gólya mentése

 2013. május 15.-én telefonos megkeresés érkezett a Nimfea Természetvédelmi Egyesülethez, hogy Túrkeve határában a Hímesdi laposon egy lógó szárnyú fehér gólyát találtak, de nem tudják megfogni. Kollegáink még aznap délelőtt kimentek a megjelölt helyszínre, és a leírás alapján meg is találták a gólyát. Pár perc alatt sikerült befogni, majd beszállították a Fekete István Oktatóközpont területén működő gólyamentő központ egyik üresen álló röpdéjébe.

  A vizsgálat alatt kiderült, hogy a gólya a jobb szárnyán nyílt törést szenvedett, elsősegélyt nyújtottak. A kötözés után a madarat folyamatosan etették és itatták, majd délután 18 órakor átadták a Hortobágyi Madárpark kollégájának, aki a kórházba szállította a madarat.

A gólyamentő szolgáltatás működtetését a Délkelet-Európai Transznacionális Program keretében futó Be-Natur projekt teszi lehetővé.

Ha sérült gólyát talál, keresse egyesületünk munkatársait az 56/361 505 telefonszámon.

A gyakorlati madármentésről további tudnivalók itt olvashatók:

 

 

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -