Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Túrkeve Termál- és Élményfürdő turisztikai szolgáltatásainak fejlesztése

A Gyógyfürdő Nonprofit Közhasznú Kft. az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Program keretében meghirdetett ÉAOP-2.1.1/A.I-12 – Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése című felhívásra 2012. októberében pályázatot nyújtott be. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2012. december 21-én kelt támogató levelében értesítette a Gyógyfürdő Kft-t arról, hogy fejlesztési projektjét 110 546 614,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

  A „Túrkeve Termál- és Élményfürdő turisztikai szolgáltatásainak fejlesztése” elnevezésű projekt megvalósulásával bővülnek a vendégek pihenési, gyógyulási és élményszerzési lehetőségei, az új szolgáltatások bevezetése a látogatók tartalmas kikapcsolódását szolgálja.

  A fejlesztés során egy modern, esztétikus fedett fürdőcsarnok kialakítására kerül sor, mely – hozzájárulva a fürdő szezonalitásának optimalizálásához - egész évben biztosítja a vendégek minőségi kiszolgálását. A fürdőcsarnokban a meglévő gyógy-, gyermek- és strandmedence mellett új élményelemek (Kneipp-taposó és merülőmedence) kapnak helyet, új vizesblokk épül, valamint 2 szaunával és sókamrával szélesedik a wellness-szolgáltatások köre.

  A projekt kiemelt célkitűzése a fürdő egyedi profiljának kialakítása, a „Családi fürdő” megteremtése: a pelenkázó helyiség, a családi szoba-részleg, a gyermeksarok létrehozása és a családbarát szolgáltatások bővítése – babaúszás, bababarát büfékínálat, családi jegyek – egyaránt a kisgyermekek és a szülők kényelmét, kikapcsolódását segíti. A fejlesztés során teljesen megújul, látogatóbaráttá alakul a fürdő weboldala. A honlapra látogatók virtuális élménytúrán ismerkedhetnek meg a strand épületeivel és szolgáltatásaival, a beszerzésre kerülő 2 IP kamera az online közvetítés lehetőségét teremti meg. Kiépítésre kerül az e-mail küldő kliensrendszer és az „Itt jártam”-terminál, emellett korszerű lehetőségeket kínál a css3, html5 és a smarty-rendszer alkalmazása.

  Jelentős a projekt kapcsán megvalósuló társadalmi felelősségvállalás. A környezettudatosság jegyében olyan gépészeti berendezések beépítésére kerül sor, melyek lehetővé teszik a termálvíz - mint megújuló energiaforrás – hasznosítását, az épület fűtésének és a medencék állandó vízhőmérsékletének biztosítására történő felhasználását.

  A megújuló Túrkeve Termál- és Élményfürdő új lendületet adhat a város és a régió idegenforgalmi fejlődésének.
A fejlesztés – amellett, hogy munkahelyeket teremt és ösztönzőleg hat a versenyszférára is – hozzájárul az egész évben igénybe vehető minőségi turisztikai szolgáltatások bővüléséhez, a térségbe látogatók számának növekedéséhez.

 

Bővebb információ:
Gyógyfürdő Nonprofit Közhasznú Kft.
Cím: 5420 Túrkeve, Kuthen király út 11.
Telefon: +36 (56) 361-313
E-mail: info@turkevetermal.hu www.ujszechenyiterv.gov.hu

 

 

A sajtóközlemény letöltése PDF formátumban

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -