Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Vedd, védd és vidd a helyit! – megnyílt a Kevi Portéka webáruház

  A túrkevei Herman Ottó Természetvédő Kör kezdeményezése nyomán új, a térségi kézműves termékek értékesítését, népszerűsítését segítő webáruház nyitotta meg kapuit a közelmúltban.
A helyi termékek internetes kereskedelmét szolgáló honlap pályázati támogatással jött létre, és része annak a törekvésnek, amely több túrkevei civil szervezet és vállalkozás összefogásával valósul meg a helyi termékek piacra jutásának segítése érdekében.
Az összefogás eredményeképpen a most megnyílt webbolt mellett hamarosan a volt tejcsarnok épületében kialakított helyi termék boltban is találkozhatunk jó minőségű, Túrkeve térségében előállított kézműves árukkal, egészséges helyi élelmiszerekkel, lekvárokkal, mézzel és gyógynövényalapú termékekkel.

A kezdeményezés közvetlen célja a helyi alapanyagokból – helyi tudással és munkával – előállított élelmiszerek és kézműipari termékek népszerűsítése és a hazai fogyasztásban játszott szerepének növelése. Az értékesítési csatornák létrehozásával ahhoz kívánunk hozzájárulni, hogy a vásárlók a termelőtől közvetlenül, a termelői árhoz közeli áron jussanak hozzá a termékekhez, melyeken keresztül nemcsak az előállítót, hanem annak a tájnak az értékeit is megismerik, ahonnan az áru származik.

Azt reméljük, hogy hosszú távon növekszik a kereslet a megbízható, ismert forrásból származó jó minőségű termékek iránt, emellett a vásárlók a környékbeli termelők és kézművesek termékeinek választásával a helyi gazdaságot is erősítik. A Kevi Portéka webáruház saját alapanyagból, saját receptúra alapján és saját munkával előállított élelmiszerek és kézműves termékek értékesítésével kíván foglalkozni, kínálatában jelenleg fazekas termékek, fonott- és kosáráruk, kézimunkák találhatóak.

A készítőkkel való folyamatos kapcsolattartás lehetővé teszi, hogy a vásárlók igényeinek megfelelően fejlesszük a termékeket, és lehetőség van egyedi kérések teljesítésére is. A cél az, hogy az áruválaszték folyamatosan bővüljön, színesedjen – ennek érdekében várjuk a környékbeli termelők, kézművesek jelentkezését, akik szívesen ismertetnék meg termékeiket a vásárlókkal.

A webáruház kínálatában való megjelenést a Herman Ottó Természetvédő Kör minden helyi termék-előállító számára térítésmentesen biztosítja.

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -