Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Összefoglaló az önkéntes napról

 A Nimfea Természetvédelmi Egyesület önkéntes napja 2013. 08.24-én került megszervezésre egyrészt a Fekete István Oktatóközpontban (az egyesületünk központja), másrészt pedig egy külső helyszínen (Túrkeddi szőlőben).

  A Túrkeddi szőlőbe induló csapat feladata egy cca. 5000 m2-es terület megtisztítása volt. Ezt a részt az elmúlt évtizedekben elhanyagolták, így a terület tele volt gyepűrózsával, kökénnyel, galagonyával, valamint elvadult szilvával.
A kilenc önkéntes ennek a területnek a nagy részét tette rendbe ezen a napon. Azért csak a nagy részét, mert úgy terveztük, hogy az épülő csónakházunk helyét valamint a kerítés nyomvonalát takarítjuk ki, és a többi részen lévő bozótost meghagytuk az énekesmadaraknak táplálékul, valamint búvóhelyül. Ezen a helyszínen a program dél környékén fejeződött be, és a csapat elindult be a központba.
Ezenközben a központban az önkéntesek egy része nekiállt az ebéd elkészítésének, valamint a benti csapat nagyobbik része elkezdte katalogizálni a könyvtárat, valamint az újonnan felújított tárgyalót feldíszíteni (képekkel, ismertetőkkel).
Mire a külsős csapat beért ők is nagyrészt végeztek a munkákkal, de azért volt még mit tenni bent is.
Délután 2 óra körül elkészült az ebéd, és ekkorra nagyrészt a munkák is befejeződtek.
Az ez után következő időkben a felnőttek beszélgettek, míg a gyerekeknek megnyitottuk a játszóházat.

Mindenki nagyon jól érezte magát, így reméljük, hamarosan ismét tudunk szervezni egy hasonló napot.

 

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -