Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Befejeződött a Vidékfejlesztési Minisztérium által támogatott,
Közép-Tiszavidék Tisza-szakaszainak megtisztítása a tájsebeket jelentő illegális hulladékoktól pályázat

 

 Mint már hírt adtunk 2012-ben, társszervezetünk a Herman Ottó Természetvédő Kör támogatást nyert a Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatán 5 Tisza-menti település (Törökszentmiklós, Tiszapüspöki, Csataszög, Kőtelek és Nagykörű) illegális hulladéklerakóinak felderítésére, felszámolására valamint az itt élők szemléletformálására.

 A civil szervezet munkatársai 2012 elejétől kezdve munkálkodtak ezen a feladaton, aminek eredményeképp a települések iskoláit több alkalommal meglátogatták és a gyerekeknek ismeretterjesztő előadást tartottak az illegális hulladéklerakók veszélyeiről, valamint a hulladékok keletkezéséről és ennek problémájáról.

 Az egyesület környezet-, és természetvédelemmel kapcsolatos kiadványokkal, könyvekkel, matricákkal is kedveskedett a gyerekeknek, valamint a tanáraiknak. Törökszentmiklós több területén – az önkormányzat és a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársaival együtt –felszámoltak illegális hulladéklerakókat és reményeink szerint ezek nem fognak újra keletkezni.

 Ennek érdekében ellenőrzéseket folytattak és folytatnak az elkövetkező időkben is. Reméljük, hogy sikerült felhívni az emberek figyelmét erre az egyre nagyobb problémára és elindítanunk valami változást a gyermekek gondolkodásában is, hogy jobban odafigyeljenek a környezetükre és ezáltal ők indítsanak el változásokat az idősebb generációkban.

Szász Béla
Herman Ottó Természetvédő Kör

 

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -