Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Pályázatírói kurzuson és kézműves programon vettek részt a helyi termék-képzés résztvevői

  Október 26-án a képzés keretében a helyi termékekhez kapcsolódó támogatási rendszerekről, pályázati lehetőségekről, ezen belül az EMVA-források és a LEADER-program jellemzőiről esett szó Tugyi Erzsébet pályázati tanácsadó előadásában. A résztvevők a pályázatírási alapismeretek elsajátítása, a projektdokumentáció-összeállítás lépéseinek megismerése mellett segítséget kaptak saját projektötleteik lehetséges megvalósításához, a jövőbeni sikeres pályázáshoz is.

 Másnap a gyakorlati képzés helyszíne a nádudvari Fehér Gólya Kézműves Udvar volt, ahol Pavluskáné Sulyok Júlia mutatta be a kézműves udvar működését és ismertette meg a hallgatókkal a természetes alapanyagokat használó hagyományos kézműves eljárások egyes formáit: a mézeskalácskészítés és –díszítés, valamint a nemezelés alapvető fogásait.

 A helyi kézművesség jellegzetességét – a fekete kerámiát - Ifj. Fazekas István népi iparművész műhelyében ismertük meg. Vendéglátónk bemutatta a több évszázados múltra visszatekintő fazekasdinasztia történetét, a kerámiakészítés folyamatát, a díszítési technikákat, emellett a család gazdag néprajzi tárgygyűjteményében is gyönyörködhettünk.

   

 

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -