Szentendrén jártak a helyi termék-képzés hallgatói
Ismét sok új ismerettel és élménnyel lehettek gazdagabbak a helyi termék-képzés résztvevői az elmúlt hétvégén. A november 9-i képzési napon Szabadkai Andrea a helyi termék-előállítás, az elsődleges feldolgozás és értékesítés jogi szabályozásáról beszélt a hallgatóknak. A vasárnapi szakmai program a Szent Márton-nap jegyében telt: a résztvevők Szentendrén jártak, ahol a hagyományos paraszti konyháról, a népi kézművesség hagyományos eljárásairól szereztek széles körű ismereteket. Voltak, akik a népi ételek elkészítésébe kívántak bepillantást nyerni, mások a gyógynövényekkel, a gyógynövény-alapanyagú termékek előállításával vagy a gyertyamártással ismerkedtek. A Márton-napi hagyományok felidézésén túl lehetőség nyílt a térségi helyi termelők, kézművesek portékáinak megtekintésére és kóstolására is.