Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Pályázati felhívás általános és középiskolákban tanító tanárok részére, akik nyitottak
a fenntartható életmód, viselkedésminták iránt és ezt a saját iskolájukban is elő kívánják mozdítani

 A Magyar Természetvédők Szövetsége, és megbízottja a Nimfea Természetvédelmi Egyesület a fenntartható életmód elterjesztését célul kitűző programja részeként összesen 25 általános és középiskolában fenntarthatósági képzéseket tervez tanárok számára egy KEOP program keretében.

 A képzés célja a fenntarthatóság, a fenntartható életmód összefüggéseinek jobb megértése, a fenntarthatóságra való nevelés lehetőségeinek számbavétele és jó gyakorlatainak megismerése, melynek eredményeképpen a résztvevő tanárok sikeresen tudják a diákoknak átadni a fenntartható életmódra vonatkozó tudást.
A képzés mellett a kiválasztott 25 iskolában fenntarthatósági audit elvégzését is tervezzük. Az audit célja, hogy egy kérdőíves felmérés keretében megismertesse a fenntarthatósággal kapcsolatos elvárásokat az iskola szereplőivel, annak érdekében, hogy ezeket az ismereteket alkalmazzák az iskola mindennapjaiban, hogy az audit alapján tervet készítsenek, amely javítja majd az iskola fenntarthatósági teljesítményét.

E program első elemeként a kiválasztott 25 tanár számára 2 napos képzést szervezünk Gömörszőlősön 2014. február 14-15-én, melyhez tananyagot is készítünk. A résztvevőknek második lépcsőben az itt elsajátított ismereteket a saját iskolájukban kollégáiknak (iskolánként 10 fő) egy 3-4 órás helyi képzés keretében tovább kell adniuk legkésőbb március 16-ig.
Végül egy egyszerű fenntarthatósági auditra kerül sor iskolánként, melyhez a kérdőívet és metodikát központilag biztosítjuk. Az auditokat április 30-ig kell befejezni.
A három elem egymásra épül, és a központi képzésen résztvevő tanárok minden ismeretet, módszert, segítséget megkapnak a helyi képzés és audit megvalósításához.

A központi képzésen való részvétel és az ehhez biztosított tananyag ingyenes, a helyi képzések megtartásáért 16.000 Ft előadói díjat áll módunkban fizetni, és az auditok lebonyolítására iskolánként 72.000 Ft szakértői díjat tudunk biztosítani.
A pályázatra jelentkező tanárok közül csak olyanokat tudunk kiválasztani, akiknek az iskolájuk biztosítja a helyi képzést és a fenntarthatósági audit elvégzését.

E felhívásra január 15-ig lehet jelentkezni, melyre nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt.

A programot KEOP támogatással valósítjuk meg, ami nem teszi lehetővé, hogy a Közép-magyarországi régióból (Budapest és Pest megye) is fogadjunk jelentkezőket.

A pályázatot a tanarkepzes@mtvsz.hu e-mail címre kell beküldeni. A pályázatnak tartalmaznia kell a rövid motivációs levelet, a pályázó és az iskola adatait, valamint az iskolaigazgató nyilatkozatát, hogy biztosítja a helyi képzés megvalósítását és a fenntarthatósági audit elvégzését.  

További információ: tanarkepzes@mtvsz.hu, Schmuck Erzsébet, 06-30-466-0053

Sallai Róbert Benedek
ügyvezető
Nimfea Természetvédelmi Egyesület

Dr. Farkas István Tamás
ügyvezető elnök
Magyar Természetvédők Szövetsége

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -