Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

BE-NATUR Döntéshozói Kerekasztal Megbeszélés, Brüsszel

2013. November 12-én került megrendezésre a BE-NATUR program döntéshozói kerekasztal megbeszélés Brüsszelben.
Mivel az esemény a projekt ravennai partnerének (Province of Ravenna) szervezésében zajlott, ezért a rendezvények Emilia-Romagna Régió brüsszeli Európai Uniós Irodájának konferencia-terme adott otthont.

 A kerekasztal-egyeztetést az Emilia-Romagna Régió brüsszeli Irodájának Igazgatója, Lorenza Badiello nyitotta meg. A megbeszélés a projekt partnerek részvétele mellett többek között az Európai Bizottság DG Environment igazgatóságának képviselője valamint a BirdLife Europe Természetvédelmi Osztályának munkatársa részvételével zajlott. A nyitóbeszédet követően a DG Environment természetvédelmi részlegének munkatársa, Marco Cipriani előadásában a Natura2000 területek kezelésének nehézségeiről, lehetőségeiről és kihívásairól beszélt.

A kerekasztal megbeszélés középpontjában a Natura2000 területek védelmének szempontjából a legégetőbb akadályokat jelentő problémák felvetése és az azok megoldására kínálkozó lehetőségek megvitatása állt. A problémák összefoglaló felvázolását követően a projekt során kifejlesztett monitoring módszertan is bemutatásra került, mely a problémák súlyosságának megállapítását segíti. Az ezt követő kötetlen megbeszélés célja a bevezetőben felvetett problémák ismeretében a megoldások lehetőségeinek közösen történő megvitatása állt.

A kerekasztal-megbeszélés eredményeként a partnerség további egyeztetések céljából meghívást kapott a DG Environment természetvédelmi részlegéhez.

 

 

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -