Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Közösségi vállalkozásfejlesztési program

 A Nimfea Természetvédelmi Egyesület és helyi partnerszervezetei az elmúlt évek során többféle programmal, szolgáltatással, képzéssel támogatták azokat a vállalkozó szellemű érdeklődőket, akik helyi erőforrásokra építve szeretnének önálló gazdasági tevékenységet, vállalkozást beindítani, vagy meglévő vállalkozásukat újabb termékekkel, tevékenységekkel, értékesítési csatornákkal bővíteni.
  Közösségi vállalkozásfejlesztési programunkat bemutattuk a SozialMarie szociális innovációs pályázati kiírásán is.
Kérjük, hogy támogassa programunkat szavazatával:
http://sozialmarie.org/projektek/enter-prize_-_kozossegi_vallalkozasfejlesztes.4002.html

 A Túrkevei Tájrehabilitációs Térségfejlesztési Program több, mint 10 évvel ezelőtt indult, és eszközrendszere azóta folyamatosan bővült. A program alapelve azonban nem változott, lényege továbbra is a természeti erőforrásokkal való ésszerű, a táji adottságokhoz leginkább alkalmazkodó gazdálkodási formák megőrzése, újraélesztése, elterjesztése annak érdekében, hogy a táj megújuló képességét fenntartva hosszú távon tudja szolgálni az itt élők létfenntartását. Ez a fajta gazdálkodás megőrzi a biológiai sokféleséget, a táj és a földhasználat sokszínűségét, ugyanakkor újra jelentőséget ad a hagyományos tudásnak, és lehetőséget teremt arra, hogy még az utolsó pillanatban felélesszük az elveszőfélben lévő hagyományos ismereteket. A helyi erőforrásokon alapuló gazdálkodási, vállalkozási tevékenységek segítenek munkahelyet és jövedelmet teremteni egy olyan térségben, ahol elég nagy a munkanélküliség aránya. Az önfoglalkoztatóvá válás tehát jövedelemforrást jelent, de emellett az egészséges környezet fenntartása és az egészséges élelmiszerek helyi előállítása révén is javítja az itt élők életminőségét.
  A közösségi vállalkozásfejlesztési kezdeményezés keretében eddig többféle képzést és tanulmányutat szerveztünk, ahol mezőgazdasági és kézműves termékeket, sikeres vállalkozásokat és termékfejlesztési ötleteket, marketingstratégiákat ismerhettek meg a résztvevők, informatikai ismereteket szerezhettek, megtanulhattak üzleti tervet írni, technikai segítséget kaphattak pályázatíráshoz vagy sikeres pályázatuk lebonyolításához.
  A program részeként az egyesület műhelyt is tud biztosítani egyes kézműves tevékenységekhez, illetve segítséget nyújt a termékek értékesítésében a www.keviporteka.hu oldalon keresztül. Itt több kézműves mester számára biztosítunk megjelenési felületet, valamint a 2013-ban indult webbolt mellett nemrégiben fejeződött be annak az üzlethelyiségnek a felújítása, ahol helyi termékeket, bioélelmiszereket lehet majd kapni. Rendszeresen szervezünk vásárral egybekötött hagyományőrző tevékenységeket, gyerekfoglalkozásokat, ahol együttműködő partnereink szintén megjelenhetnek, illetve dolgozunk további értékesítési csatornák felkutatásán, valamint a meglévő lehetőségek jobb kihasználásán, a marketingtevékenység erősítésén. 
 
  Szavazatát február 17-ig adhatja le:
http://sozialmarie.org/projektek/enter-prize_-_kozossegi_vallalkozasfejlesztes.4002.html

 

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -