Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

"Összefogással a természeti értékeink megőrzéséért"

  2014. február 25-én rendezték Szolnokon a Pro-Vértes Közalapítvány a Svájci alapból finanszírozott "Összefogással a természeti értékeink megőrzéséért" projektjének Jász-Nagykun-Szolnok megye helyi védett természeti területeit bemutató konferenciáját.

A programban a JNSZ megyei területek felmérését a Nimfea Természetvédelmi Egyesület végezte. Nálunk összesen 16 település 32 helyi védett területe került be az adatbázisba.
A konferencia ezen területek megismertetését célozza, hogy a helyiek ismerjék meg mindenhol milyen védelemre és megtekintésre érdemes értékeik vannak szűkebb környezetükben. Ugyanakkor próbáljuk ráirányítani a megyei települések önkormányzatait, hogy lenne lehetőség mindenhol települések természeti értékeit kijelölni és megőrizni.

A konferenciára nemcsak az előadások miatt volt érdemes elmenni, hanem Rejtett tájakon című film bemutatása miatt is, amely 3 részben kalauzol el minket hazánk legszebb helyi védett területeire.
2014. március 11-én Békéscsabán a Nimfea másik szűkebb otthona, Békés megye értékei kerülnek bemutatásra.

Bővebb információ: www.provertes.hu

 

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -