Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

"Összefogással a természeti értékeink megőrzéséért"

  2014. március 11-én rendezték Békéscsabán a Pro-Vértes Közalapítvány Svájci alapból finanszírozott "Összefogással a természeti értékeink megőrzéséért" projektjének Békés megye helyi védett természeti területeit bemutató konferenciáját.

  A programban a Békés megyei területek felmérését a Nimfea Természetvédelmi Egyesület végezte. Nálunk összesen 21 település 94 helyi védett területe került be az adatbázisba. A konferencia ezen területek megismertetését célozza, hogy a helyiek ismerjék meg mindenhol milyen védelemre és megtekintésre érdemes értékeik vannak szűkebb környezetükben.

  Ugyanakkor próbáljuk ráirányítani a megyei települések önkormányzatait, hogy lenne lehetőség mindenhol települések természeti értékeit kijelölni és megőrizni. A konferenciára nemcsak az előadások miatt volt érdemes elmenni, hanem Rejtett tájakon című film bemutatása miatt is, amely 3 részben kalauzol el minket hazánk legszebb helyi védett területeire. Ezzel végéhez ért a vidéki konferenciák hosszú sora, végezetül március 18-án Budapesten rendezik meg a program záró rendezvényt.

Bővebb információ: www.provertes.hu

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -