Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Tavasz a Hotek-erdőben

 A szokatlanul meleg telet szokatlanul száraz és korán beköszöntő tavasz követte. A Nimfea Természetvédelmi Egyesület otthonául szolgáló Városkerti Véderdőben is gyorsan magához tért a természet. Az egyik tavaszköszöntő kedves virágunk az illatos ibolya (Viola odorata) jelenleg is tömegesen virágzik az erdőben, ráadásul megtalálható nálunk a ritkábban előforduló fehér változatai. Néhány kedves kis gyomnövény is virágzik már például a tyúkúr (Stellaria media) vagy a veronikafű. A rügyező fák között közben már fehéren virágzik a vadszilva (Prunus prunus).

  Megérkeztek az első költőző madaraink, mint például az erdei pinty (Fringilla coelebs) a meggyvágó (Coccothraustes coccothraustes)vagy a zöldike (Coeloglossum viride). Közben aktivizálják magukat az egész telet velünk töltő madarak is például a széncinege (Parus major) vagy a nagy fakopáncs (Dendrocopos major) vagy az őszapó (Aegithalos caudatus), amely utóbbiak a legkorábban költőmadarak közzé tartoznak, és ennek megfelelően már a fészeképítésen mostanra már túl is vannak.

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -