Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

„Helyi képzés a fenntartható életmódról és viselkedésmintákról döntéshozók, véleményformálók számára”


A fenntartható életmód egy komplex fogalom: azt az életvitelt jelenti, amivel megvalósíthatjuk a fenntarthatóság alapfeltételét, nevezetesen a megújulás mértékén használjuk környezetünket, „addig nyújtózkodunk, amíg a takarónk ér”.

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) partnereivel 30 helyszínen, Szolnokon is, egy újszerű, a fenntartható életmód elterjesztését célul kitűző programja részeként fenntarthatósági képzést szervez helyi döntéshozók, véleményformálók számára. A képzés tartalmi újszerűségét az adja, hogy nemcsak felszínes megoldásokat keresünk, hanem a problémák okaira próbálunk válaszokat találni. Továbbá a résztvevők nemcsak az egy napos képzésen vehetnek részt, hanem a későbbiekben lehetőségük van szakértők segítségét kérni, ha a mindennapi tevékenységeik során is alkalmazni szeretnék a hallottakat.

A fenntartható fejlődés a jövő generációk iránt viselt felelősség: úgy kell ma élnünk, erőforrásainkhoz nyúlnunk, hogy a jövő elől ne vegyük el a lehetőségeket, ehhez kívánunk újszerű képzéseinkkel és szakértőinkkel hosszú távú segítséget nyújtani. – mondta Éger Ákos, a Magyar Természetvédők Szövetsége programvezetője.

Az ingyenes képzés célja a fenntartható fejlődés, az ehhez kapcsolódó gondolkodásmód és a fenntartható életmód összefüggéseinek jobb megértése, egy, külön a képzésre készült, ismeretanyag mentén, ami rávilágít az ok-okozati összefüggésekre, valamint több, már megvalósult jó gyakorlatot mutat be.

„Ne feledjük el, hogy mi mindannyian döntéshozók vagyunk. Vannak köztünk olyanok, akik a legmagasabb szinten hoznak döntéseket, európai, nemzeti szabályokat alkotnak, vannak, akik egy település életéről, vagy egy munkahely tevékenységéről döntenek. Akármilyen pozícióban is vagyunk magánemberként is döntünk, amikor fogyasztói választásainkkal meghatározzuk környezeti viszonyunkat. – mondta   
A tréning arra is alkalmas, hogy a térség jövőjét fontosnak tartó résztvevők elkezdjenek közös nyelvet beszélni, ami a legfontosabb záloga annak, hogy a jövőbeni fejlesztések a fenntartható fejlődés elvei szerint valósuljanak meg.

A képzést tartó előadók több éves tapasztalattal rendelkeznek fenntarthatósági szempontokat is figyelembe vevő fejlesztési projektek megvalósításában.

  • Érezte már úgy, hogy megalapozott körültekintő döntést kell hoznia, mivel az közép- és hosszútávon is hatással van a helyi közösség életére?
  • Érezte már, hogy döntéshelyzetekben több szempontot kell figyelembe vennie, és a praktikus, megoldások szembemennek a fenntarthatósági értékekkel?
  • Sokat hallott már a fenntarthatóságról, de sohasem mondta el senki, hogy az pontosan mit is jelent?
  • Szeretné látni, hogy a fenntarthatósági szempontok hogyan szolgálják a helyi közösségek és települések javát?
  • Szeretné tudni, hogy hogyan lehet egyesíteni a fenntarthatósági és gazdasági szempontokat?
  • Szeretne hasonló szemléletű és feladatkörű emberekkel megismerkedni a környékről?


Várjunk szeretettel képzéseinken! Mind a képzés, mind azt követő konzultációs lehetőség ingyenes.

A képzésről és jelentkezés módjáról bővebben: http://www.mtvsz.hu/kepzes

Szolnokon /Jász- Nagykun Szolnok Megyében a képzést a NIMFEA Természetvédelmi Egyesület szervezi, további információért forduljon hozzájuk bizalommal:
Nagy Eszter eszter@nimfea.hu e-mail címen, vagy 06-30-409-66-82-es telefonszámon.

A képzésekre a Képzéssorozat diákoknak és multiplikátoroknak a fenntartható életmód népszerűsítésére (Projektazonosító: KEOP-6.1.0/B/11-2011-0142) nevű projekt keretében kerül sor. A programot az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatja az Új Széchenyi Terv keretében. Magyarország megújul.

A programmal kapcsolatban további információ:
Éger Ákos, programvezető, Magyar Természetvédők Szövetsége, 20/994-65-77
Ladányi-Benedikt Ildikó, kommunikációs munkatárs, Magyar Természetvédők Szövetsége, 70/391-4764

 

Projektazonosító: KEOP-6.1.0/B/11-2011-0142


 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -