Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

MEGHÍVÓ

A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS ELMÉLETE ÉS GYAKORLATA GÖMÖRSZŐLŐSÖN

Helyszín: Gömörszőlős, az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány Oktatóközpontja - 3728 Gömörszőlős, Kassai út 37-39.

Időpont: 2014. június 20-22. (péntek déltől vasárnap délig)

Szervező: Magyar Természetvédők Szövetsége

Hogyan lehet megélni e társadalmilag és gazdaságilag süllyedő világban anélkül, hogy a természeti környezetet károsítanánk? A háromnapos képzés keretében érdekes és hasznos dolgokat tudhatsz meg a fenntartható fejlődés elméletéről és a környezettudatos életmód gyakorlatáról „Gömörszőlősön, a fenntartható faluban”.

A képzés során szó lesz többek között a fenntartható fejlődés fogalmáról, filozófiai alapjairól, a rendszerszemléletről. Szót ejtünk a konkrét problémákról, mint a túlfogyasztás, szociális igazságtalanság, csökkenő erőforrások. Megvizsgáljuk a problémák okait, a fenntarthatóság értékeit, az erkölcs szerepét, a tudás, szemlélet kérdéseit és mindezek kapcsolatát a fenntarthatatlan társadalommal. Megnézzük a jövő lehetséges forgatókönyveit, a változások elkerülhetetlenségét és a rendelkezésre álló eszközöket.

Az elmélet mellett a hétvége lehetőséget ad a fenntartható életmód gyakorlati eszközeinek megismerésére is, testközelből, mint például a napkollektor, napelem, faelgázosító kazán, esővízgyűjtő, szürkevíz-tisztító, szélkerék, tömegkályha, napkollektoros aszaló, komposztkas, komposztáló toalett és a talajjal való fenntartható gazdálkodás, a mélymulcsos eljárás.

A képzést Gyulai Iván, az Ökológiai Intézet igazgatója tartja.

A képzés ingyenes, a résztvevők szállás- (3-4 ágyas szobákban) és étkezési költségét, valamint igény esetén útiköltségtérítést a Magyar Természetvédők Szövetsége biztosítja.

Részvételi szándékát, kérjük, jelezze 2014. június 11-ig a rendezveny@mtvsz.hu email címen, vagy faxon az 1/216-7295-ös számon a mellékelt jelentkezési lap segítségével.

Résztvevők száma korlátozott (25 fő), a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk el!
További információ: Éger Ákos, 1/216-7297, eger.akos@mtvsz.hu

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -