Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Újabb lendülettel a civilekért

 A tudományos kutatások és a szakemberek munkája nem elegendő környezeti- és természeti értékeink hosszú távú megőrzéséhez. A társadalom ismeretanyagának bővítése, a szemléletformálás és az új generációk fenntartható életmód felé történő terelése nélkül lehetetlen a sérülékeny ökológiai folyamatok megóvása, természeti értékeink megőrzése. Magyarország számos nemzetközi szerződésben is elkötelezi magát a környezeti nevelés és oktatás, illetve a környezeti információkhoz való hozzáférés lehetőségeinek fejlesztése mellett.

  Ebbe a munkába kapcsolódik be a Nimfea Természetvédelmi Egyesület „Környezet- és természetvédelmi ismeretterjesztési és szemléletformálási feladatok biztosítása ifjúsági fenntarthatóság pedagógiáját megvalósító programjainak lebonyolításával és Környezeti Tanácsadó Irodánk szolgáltatásainak fenntartásával” programja is.

  Célkitűzéseink szorosan összefonódnak a KÖTHÁLÓ (Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata) tagjaként végzett tanácsadói tevékenységeinkkel. Együttműködésünk az ismeretterjesztésnek, a fenntartható életmódra való nevelésnek, a tanácsadói tevékenységnek köszönhetően erős szakmai alapokon nyugvó utat biztosít az élhetőbb jelen és a zöldebb jövő felé.

 

A program megvalósulását a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás pályázata támogatja.
Pályázati azonosító: PTKF/429/2014

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -