Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Mobil átjátszó antenna elektroszmog mérése

  2014. május elején lakossági kezdeményezésre petíció gyűjtése indult városunkban a Vodafone mobiltelefon-átjátszóantennák 612/1. helyrajzi számú ingatlanra történő felszerelése ellen. Lakossági megkeresésre az ügyet a Nimfea Természetvédelmi Egyesület karolta fel. Egyesületünk munkatársai hivatalos megkeresést intéztek az ügyben illetékes hatóságokhoz, melynek következményeként két alkalommal rádiófrekvenciás elektromágneses sugárzásmérés lesz az adótorony környezetében, hogy megerősítésre vagy eloszlatásra kerüljön a lakosság adótoronnyal kapcsolatos félelme.

  Először a szolgáltatót kerestük fel - a Magyar Telekom Nyrt-t - , akik együttműködésükről biztosítottak minket, és tájékoztató levelükben leírták, hogy a bázisállomás nem haladja meg a 0Hz-300GHz közötti frekvenciatartományú egészségügyi határértékeket és ezen az újabb betelepülés sem fog változtatni. Közben megkerestük a helyi építésügyi hatóságot, Túrkeve Polgármesteri Hivatalát, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Népegészségügyi Intézet mezőtúri Járási Hivatalát, a Hajdú-Bihar megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének Sugáregészségügyi Decentrumát, és a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságot.

  A kezdeti labda-adogatás után kértük a Magyar Telekom Nyrt-t, hogy tájékoztassák teljes körűen a lakosságot a tervezett munkálatokról és az azokkal kapcsolatos hatástanulmányokról, akár lakossági fórum keretein belül, melyhez az egyesületünk helyszínt és szervező segítséget is készségesen nyújt. Erre reagálva tegnap érkezett szervezetünkhöz a hívás, hogy a Vodafone telefontársaság felkérte elektromos sugárzásmérés elvégzésére az EMF-LAB Műszaki Kft-t, a Túrkeve 612/1. hrsz.-ú ingatlanon található T-Mobile antennatorony környezetében.
Korábban a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság is jelezte elektroszmog-mérési szándékát, mert éppen futó projektjük keretein belül ezt térítésmentesen tudják elvégezni.

A két mérés időpontja:

2014. augusztus 9. (szombat) délelőtt 11órától -EMF-LAB Műszaki Kft.
2014. augusztus 12. (kedd) 12órától - Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság

Azon háztartások, akik szeretnének a mérésekben részt venni (udvarukon mérőeszköz kerülhet felállításra, vagy egyszerűbb méréseket azonnal is tudnak végezni) jelezzék ezt, a Fekete István Oktató Központban Szabó Tímeának a 06-30-502-0728-as telefonszámon, vagy a szbotimea@gmail.com e-mail címre!

 

 


A program megvalósulását a Földművelésügyi Minisztérium 2014. évi Zöld Forrás pályázata támogatta.
Pályázati azonosító: PTKF/429/2014

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -