Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

"Tiszai Hal Napja" a Herman Ottó Természetvédő Körrel

  Az immár második alkalommal megrendezésre kerülő Tiszai Hal Napjának Szolnok ad helyet.

Az ízletes halétkek kóstolása mellett a hagyományos halászati technikákkal, így például a csomózással vagy a hálókötés mesterségével is megismerkedhetnek az esemény látogatói.

A Herman Ottó Természetvédő Kör a szolnokiaknak is bemutatja legújabb szakmai kiadványát, mely egy négy részből álló plakátsorozat. A plakátok Magyarország védett és védelmet érdemlő halfajait ábrázolják, színes fotókkal és érdekes leírásokkal. A Tisza, a horgászat és halászat, a halak, a tiszavirágzás a Szolnokiak számára is értéket jelentenek.

A folyó és a halak, a velük való hagyományos gazdálkodás egykor a szolnokiak és megannyi ember életének mindennapjaihoz tartoztak. Az új generáció azonban már kevésbé ismeri ezeket a különleges élőlényeket, amelyek közül sokat fenyeget valamilyen negatív hatás.

Szeptember 27-én, Szolnokon mindenki megismerkedhet ritka, értékes halfajainkkal és haza is viheti az őket ábrázoló plakátokat.

A Herman Ottó Természetvédő Kör minden kedves látogatót szeretettel vár a Tiszai Hal Napján!

 

Programunk megvalósulását a Vidékfejlesztési Minisztérium 2013. évi Zöld Forrás pályázata támogatta.
Pályázati azonosító: PTKF/1384/2013

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -