Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Test és Lélek Napja a Fekete István Oktatóközpontban

 Augusztus 23.-án mindenkit sok szeretettel és színes programokkal várt Egészségnapjára a Fekete István Oktatóközpont, mely napon hangsúlyosan szerepelt nemcsak a test, hanem a lélek egészsége is.

  Egész nap játszóház, trambulin, kézműves foglalkozás, mentás-limonádé és gyümölcskóstoló várta a kicsiket és nagyokat. ”Beporzós Kvíz” kitöltésével citromfű palántával gazdagodhatott kiskertje vagy balkonládája annak, aki helyesen felelt a pollinátorokkal kapcsolatos kérdésekre.

  A Nimfea Természetvédelmi Egyesület „Komplex egészségmegőrző programok a túrkevei Fekete István Oktatóközpontban” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1261 számú pályázatának köszönhetően sportantropometriás mérésen vehettek részt akik előre regisztráltak, így megtudhatták, hogy genetikailag meghatározott alkatukkal milyen sportágat/-ágakat válasszanak, mekkora a várható testmagasságuk vagy éppen mennyire hízékonyak.

  Voltak egészségügyi szűrővizsgálatok: vérnyomás-, vércukor-, vér oxigénszint-telítettség-, koleszterinszint-, testzsír-mérés, testtömegindex-számítás, talpmasszázs, baranta bemutató és baranta tanulási lehetőség is. Előadásokon lehetett részt venni, az egészséges életmódról és az egészség és sport kapcsolatáról. Gyógynövénytúra is indult az erdei tanösvényen, majd szalmabálás lombok alatti elmélkedés várta a szellemileg felfrissülni vágyókat.
  Ezek után egy gyógymasszőr vette kezébe a stresszkezelés és öngyógyítás témaköre iránt érdeklődőket, akik egyben megtanulhattak egy ébresztő-mozdulatsort, melyet reggelente elvégezve frissebben, üdébben állhatnak a szürke mindennapokhoz. Az előadások végeztével méregteleníthettünk egy pörgős, frissítő aerobikkal, majd az Oktatóközpont magaslesénél a túrkevei Németjuhász Kutyaklub látványos munkakutya-bemutatójától eshettünk ámulatba. Nem kisebb látványosság volt a TVSE Birkózás Szakosztályának edzés bemutatója, ahol megmutatták, milyen kemények is Túrkeve birkózópalántái.

  Napnyugta után aki kalandokra vágyott, az elmehetett az éjszakai tanösvény-túrára, majd tábortűz mellett sámándobosok ősi zenéjével utazhattunk a szellemek birodalmába és azt vehettük észre, hogy már mindenki kezében van egy dob vagy valamilyen hangszer és együtt zenélünk, éneklünk - messzire szállva a napi gondoktól, bajoktól.
A programok alatt, ha egy frissítőt vagy egy finom kávét szerettünk volna fogyasztani, akkor az Erdei Kávézó tündérei gondoskodtak igényeinkről, de nem csak az ő odaadásukat, hanem minden segítőkész munkatársunk fáradtságát is nagyon köszönjük, nélkülük nem kelhetett volna életre ez a nagyszerű rendezvény!
Köszönjük minden meghívott résztvevőnek és minden kedves érdeklődőknek, hogy megtiszteltek minket jelenlétükkel, és hogy a szúnyogok túlzott barátkozási szándéka sem riasztotta el őket!

 

Az esemény a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1261 számú,
„Komplex egészségfejlesztő programok a túrkevei Fekete István Oktatóközpontban” című pályázat keretében kerül lebonyolításra.

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -