Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Európai Madármegfigyelő Napok a Tiszakürti Arborétumban
Játékos feladatokkal egybekötött madármegfigyelés

  A Nimfea Természetvédelmi Egyesület idén Tiszakürtön kapcsolódik be az immár több mint 2 évtizedes hagyományokra visszanyúló Európai Madármegfigyelő Napok programkínálatába.

A BirdLife International által útnak indított madarászesemény hazánkban is egyre több résztvevőt vonz.
Országszerte számos helyszínen várják terepi madármegfigyeléssel, madárgyűrűzéssel vagy kisebb-nagyobb túrákkal a természetbarát érdeklődőket. 2014. október 3. és 5. között a Tiszakürti Arborétum is otthont ad a rendezvénynek.

2014. október 4-én a Nimfea Természetvédelmi Egyesület szervezésében bárki próbára teheti madárfelismerési tudását, ökológiai társasjátékokat játszhat családjával, barátaival vagy kiszámíthatja a saját ökológiai lábnyomát.
A szervezők a hétvége minden napján madárgyűrűző bemutatóval várják az érdeklődőket: a látogatók megismerkedhet a madárgyűrűzés tudományos jelentőségével, lehetőség nyílik a szakemberek kíséretében közös hálóellenőrzésekre, a gyűrűzés során pedig a kézben tartott madarakban lehet gyönyörködni. A rendezvénynek otthont adó Tiszakürti Arborétum területe önmagában is nagyszerű lehetőséget nyújt a hétvégi pihenésre, kirándulásokra.

A grófi származású Bolza család pihenőparkjaként létrehozott 60 hektáros arborétum már több mint egy évszázada őrzi Magyarországról és a világ számos tájáról származó, mintegy 1500 fajt és fajtát számláló botanikai gyűjteményét. Az őszi időszak különösen alkalmas az arborétum bejárására. A hazai és egzotikus származású növények ezernyi színben pompáznak ilyenkor, a látványt pedig a tisztások, tavacskák és kanyargós sétautak tarkítják.

Az Arborétumban a kalandozni vágyók sem maradnak élmény nélkül: egy erdei kalandpark nyújt lehetőséget bátorságuk próbára tételére.

A program részleteiről az alábbi elérhetőségeken lehet érdeklődni:
Nimfea Természetvédelmi Egyesület: +3656/361-505
Tiszakürti Arborétum: +3656/568-020, +3656/318-338

 

A program megvalósulását a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás pályázata támogatja.
Pályázati azonosító: PTKF/429/2014

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -