Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Tiltakozz Zircre, a Bakony szívébe tervezett óriás-kőbánya ellen!


A Zircre tervezett hatalmas kőbánya környezet- és természetvédelmi engedélyeztetése tárgyában újabb eljárás indult.
Ez a bánya megnyitása érdekében indított ötödik ilyen eljárás. A korábbiak mind elutasítással végződtek.
Mivel semmilyen korlátja nincs annak, hányszor lehet kezdeményezni egy ilyen eljárást, ezért arra lehet számítani, hogy a befektetők az összes jogi lehetőséget ki fogják használni a bányanyitás érdekében.

A legújabb fejleményeket a http://zirc.blog.hu/2014/09/26/a_kobanya-ugy_folytatodik blogbejegyzésben foglaltuk össze. Vannak hírek arról, hogy a bánya 2015-ben már üzemelni fog. Kérjük, hogy aki szereti a Bakonyt, értesítse barátait és ismerőseit erről a tervezett bányanyitásról.
A projekt műszaki részleteit nagy vonalakban megtalálhatják a témával foglalkozó korábbi blogbejegyzésekben (lásd a bejegyzések hivatkozásait), és el is olvashatják a Zirci Közös Önkormányzati Hivatalban.

Aki még nem élt egy ilyen kőbánya közelében, a környezetvédelmi engedélyeztetési dokumentáció elolvasása után sem képes fogalmat alkotni arról, mit jelent egy ilyen bánya a környezetre és a jövőnkre nézve. Közel száz éven keresztül hordják majd ki a követ Zirc belvárosán, legforgalmasabb közlekedési csomópontján keresztül.
Soha be nem gyógyuló, óriási tájseb marad egy ma zavartalan természeti környezetben.

Petíció aláírása: http://www.peticiok.com/tiltakozz_zircre_a_bakony_szivebe_tervezett_orias-kbanya_ellen

 

Mondj NEMet a trójai egyezményre!

(A kép forrása: itt)

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -