Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

„NE ÉGESD EL” kampány az illegális házi szemétégetés ellen

A Zöld Kör – A Föld Barátai Magyarország tagja „Ne égesd el” kampányt szervez az illegális házi szemétégetés ellen.
Ennek keretében kétnapos szakmai műhelyfoglalkozást tart 2014. november 6-7-én (csütörtök-péntek), Hajdúböszörményben, a Hajdúsági Múzeum közművelődési termében (Kossuth u. 1.)

A program során az érdeklődők előadásokat hallhatnak többek között a hulladékégetésről és annak kockázatairól, káros egészségügyi hatásairól, jogi szabályozásáról, kezeléséről, megelőzésének lehetőségeiről, a civil kezdeményezések szerepéről, valamint megtekinthetik a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft. hulladékkezelő telepét.

"A vidéki településeken ősztől tavaszig, de sok esetben nyáron is főleg az esti órákban sok helyen erős, mindent elborító füsttel találkozunk. Jelen projektünkkel a Hajdúböszörmény környéki települések lakosságának figyelmét szeretnénk felhívni a jelenség környezetvédelmi és humán egészségügyi veszélyeire és egyben a mindenki számára elérhető hulladékcsökkentési lehetőségeket is számba vesszük.
A „Ne égesd el” kampányunk hosszú távú, átfogó célja a környékbeli 14 település lakosságának környezeti tudatosságának növelése azáltal, hogy egy mindennapjainkban jelen lévő környezeti problémára, illetve egy sajnos általánosan bevett gyakorlat veszélyire próbáljuk felhívni a figyelmet. Célunk, hogy a projekt eredményeképpen ez az attitűd változzon, és hosszútávon hozzájáruljunk egy jobb, egészségesebb környezetállapot kialakulásához. Ezen keresztül természetesen az emberi egészség fenntartásához, javításához kívánunk hozzájárulni, ez a legátfogóbb célja a projektnek.
További célunk, hogy ez ne csak a közvetlen célterületen érjen el javulást a környezetállapotban és az emberek környezethez való viszonyában, hanem az ország más részein is azáltal, hogy a programot „népszerűsítjük” más részeken tevékenykedő civil szerveződéseknek is.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!"

Részletes program és jelentkezési lap: www.zoldkor.net/neegesdel

„NE ÉGESD EL” kampány az illegális házi szemétégetés ellen

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -