Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Közösségi Energia jó példákat keresünk

A Magyar Természetvédők Szövetsége és tagszervezetei a "Közösségi Energia" program keretében számos hazai lakossági, önkormányzati vagy más közösségi energiás kezdeményezéssel ismerkedtek meg az elmúlt időszakban. Azonban biztosak vagyunk benne, hogy még sok olyan példa van, amelyről még nem hallottunk! Kérjük, olvasd el felhívásunk!


Ha Ön tagja olyan magyarországi közösségi energia kezdeményezésnek, vagy jól ismer olyat, amelyre legalább kettő, de minél több jellemző illik az alábbi pontokból, akkor legkésőbb 2014. december 1. éjfélig töltse ki és küldje be az infolapot az alexa(kukac)mtvsz.hu e-mail címre!

A legjobb, példaértékűnek ítélt közösségi energiás kezdeményezéseket bemutatjuk a Magyar Természetvédők Szövetsége webes felületein és hazai és nemzetközi "Közösségi Energia" rendezvényeken is népszerűsítjük.

Az infolapok beküldői között értékes, energiatakarékos és napelemes ajándékokat sorsolunk ki 2014. december 6-án.
A nyerteseket e-mailben értesítjük. Egy személy több kezdeményezést is beküldhet, de a sorsolásban egy beküldőnek számít.

Olyan kezdeményezéseket várunk tehát, amelyekre minél több illik az alábbi pontokból:

  1. Energiatakarékossági, -hatékonysági és/vagy megújuló energiás beruházáson alapuló kezdeményezés
  2. Lakosok bevonásával fut ma is (pl. lakossági-közösségi/önkormányzati tervezés, működtetés és lehetőleg tulajdon)
  3. Közösségi demokratikus pl. szövetkezeti vagy példamutató projekt alapú együttműködés
  4. A környéken élők (is) részesülnek előnyeiből (a beruházás megtakarításából/profitjából vagy az energiájából)
  5. Előnyeiből a kezdeményezésben résztvevő tagok/közösség (is) részesül vagy más közösségi/saját energiarendszerbe forgatják vissza

A Magyar Természetvédők Szövetsége fenntartja magának a jogot, hogy ha bármilyen szabálytalanságot, visszaélést tapasztal, akkor az adott pályázót kizárja.


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -