Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Fokozottan védett túzokot lőttek ki

A berettyóújfalui rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki kilőtt egy felé repülő fokozottan védett túzokot Zsáka külterületén.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy vadásztársaság 2014. december 27-én, Zsáka külterületén társas vadászatot szervezett.
A vadászat közben egy férfi a nála lévő sörétes fegyverével kilőtt egy fiatal túzok kakast, mely az ő irányába repült.
Erről később egy állampolgár szólt a helyi természetvédelmi őrnek, aki tájékoztatta a területileg illetékes nemzeti park vezetőjét.

A rendőrök a bejelentést követően adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, melynek eredményeként a vadászatot szervező társaság fagyasztókamrájában megtalálták és lefoglalták a túzokot.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a nemzeti park vezetője 2014. december 30-án 13 óra 20 perckor telefonon értesítette az esetről.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfi még aznap önként megjelent a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságon. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a 22 éves A. Ákost, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte. A darvasi lakos a megalapozott gyanú szerint Zsáka külterületén, vadászat közben lőtte ki a fokozottan védett madarat.  

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a terhelttel szemben – szabadlábon hagyása mellett – természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Kép forrása: police.hu Kép forrása: police.hu

 

forrás: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság - police.hu


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -