Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Fülesbaglyot találtak az iskolában


   A Fekete István Oktatóközpontot arról értesítette a Petőfi Sándor Általános Iskola egyik munkatársa, hogy egy megriadt erdei fülesbagoly akadt fenn a sportpálya kerítésén. A szomszédos udvar örökzöldjein pihenő madár valószínűleg az ott forgolódó közmunkásoktól ijedhetett meg, majd egy közeli ablaknak csapódva elveszítette koordinációs képességeit, emiatt tűnhetett úgy, hogy nem tud elrepülni a kerítésről.

Az erdei fülesbagoly legegyszerűbben hosszú tollfüleiről és élénk narancssárga színű szemeiről ismerhető fel Tollazatának mintázata, színe alapján állapíthatjuk meg az erdei fülesbaglyok korát és ivarát

A bagoly gyorsan helyrejött, az egészsége és biztonsága érdekében azonban csak másnap reggel, alapos vizsgálatok után engedtük szabadon a kisújszállási erdei fülesbagoly gyülekezőhelyen. Jó kondíciónak örvendett, így bizonyosan továbbra is eredményesen fogja pusztítani a határban jócskán elszaporodott mezei pockokat.

Az erdei fülesbaglyot a Herman Ottó Természetvédő Kör munkatársa engedte szabadon Kisújszálláson

Az erdei fülesbagoly hazánkban védett, nagy gazdasági hasznot hajtó faj. Kérjük, ügyeljen Ön is a gyülekezőhelyek nyugalmára, ne zavarja, ne dobálja a fákon pihenő baglyokat!

 

A cikk megjelenését a Herman Ottó Természetvédő Kör „Összefogáson alapuló térségi természetvédelmi törekvések megszervezése védett területeken kívüli értékes élőhelyek és védett fajok állományainak megőrzése érdekében a negatív agrárfolyamatok ellenében” programja támogatta.


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -