Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Ott voltunk a FeHoVán is!

    A FeHoVa látogatói idén is hasznos tanácsokkal, információkkal gyarapodhattak a Herman Ottó Természetvédő Kör standjánál.
2015. február 12. és 15. között, visszatérő résztvevőként ismét a vadászat és a természetvédelem közös pontjait, létezésük egymással szorosan összefonódó mivoltát mutattuk be az érdeklődőknek. Ebben az évben is nagy sikere volt szakmai ismertető anyagainknak, a készletünk szerencsére teljesen kiapadt. Vadászok, tanárok, diákok, lelkes laikusok egyaránt örültek a vízivad- és ragadozó madár határozó, illetve a mezsgyék és bágergödrök megőrzéséről szóló kiadványainknak.

  A színvonalas eseményre az ismert vadászati szakíró, Kovács László is ellátogatott, aki a Herman Ottó Kör standjánál beszélgetett az érdeklődőkkel. Meglepetéssel is készültünk a látogatók számára. A FeHoVa előtt néhány nappal készült el a nyomdában Kovács Zsolt Pusztító puskások című könyvének 2000 példánya, így a rendezvény vendégei tarthatták elsőként kezükben ezt a tanulságos, archív fotóanyaggal illusztrált összefoglaló tanulmányt. A szerző azokat az állatfajokat mutatja be, amelyekkel a kapzsi, mértéktelen vadászat miatt ma már nem találkozhatunk, kihaltak a Földről.

  Ezúton is minden kedves látogatónknak köszönjük a fáradhatatlan érdeklődést és a sok elismerő szót!
A FeHoVán való részvételünket és kiadványaink megjelenését az „Összefogáson alapuló térségi természetvédelmi törekvések megszervezése védett területeken kívüli értékes élőhelyek és védett fajok állományainak megőrzése érdekében a negatív agrárfolyamatok ellenében” elnevezésű programunk támogatta.

Herman Ottó Természetvédő Kör

 

A cikk megjelenését a Herman Ottó Természetvédő Kör „Összefogáson alapuló térségi természetvédelmi törekvések megszervezése védett területeken kívüli értékes élőhelyek és védett fajok állományainak megőrzése érdekében a negatív agrárfolyamatok ellenében” programja támogatta.


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -