Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

  Vadludas műhelytalálkozó Sarródon

  Az utóbbi hónapok természeti eseményei aktuálissá tették egy olyan szakmai találkozó megszervezését, ahol elsősorban a hazai vadlúd előfordulások problémakörének megvitatására nyílik lehetőség. A műhelytalálkozó a sarródi Kócsagvárban kapott helyet 2015. február 21-én, II. Vadlúd, Daru, Hattyú Workshop elnevezéssel.

  Az eseményre az ország számos részéről érkeztek résztvevők, reprezentálva voltak hazánk legjelentősebb vadludas területei, ezáltal semmi sem szabott határt az épületes együtt gondolkodásnak. Az aktuális állományalakulások mellett a vadászati hasznosítás problémaköre, illetve az egyes fajokat érintő állományváltozások voltak a közös beszélgetés fő csapásirányai.

  Az eseményen a Herman Ottó Kör is képviseltette magát, bemutatta az „Összefogáson alapuló térségi természetvédelmi törekvések megszervezése védett területeken kívüli értékes élőhelyek és védett fajok állományainak megőrzése érdekében a negatív agrárfolyamatok ellenében” elnevezésű programját is. A pályázat szempontjából a legfontosabb eredmény az, hogy a résztvevők között teljes egyetértés mutatkozott az ősszel tapasztalható jelentős mértékű vörösnyakú lúd beáramlás, ehhez kapcsolódóan pedig a vadlúdvadászatok (főként az idényen kívüli vadkárelhárító gyérítések) különös figyelmet érdemlő mivoltát illetően.

Herman Ottó Természetvédő Kör

fotó: Fertő-Hanság Nemzeti Park

 

A cikk megjelenését a Herman Ottó Természetvédő Kör „Összefogáson alapuló térségi természetvédelmi törekvések megszervezése védett területeken kívüli értékes élőhelyek és védett fajok állományainak megőrzése érdekében a negatív agrárfolyamatok ellenében” programja támogatta.


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -