Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

   Víz világnapja a Fekete István Oktatóközpontban!

  Az emberi élet bölcsőjét, a vizet egyszer áldásként, másszor átokként emlegetjük. Napjainkban sajnos komoly veszélyben vannak a Föld vízkészletei.

  1994. óta minden évben megünnepeljük egyedülálló kincsünket és mindenkit arra biztatunk, hogy óvja, védje azt. 2015. március 21-én a Fekete István Oktatóközpont egy tematikus kerékpártúrával ünnepli a Víz Világnapját. A kirándulás során megtudhatjuk, miben is rejlik a túrkevei termálvíz messze földön híres gyógyító ereje, ellátogatunk az ősi medrében folydogáló Hortobágy-Berettyóhoz, és halastavakat, mint mesterséges vízi élőhelyeket is útba ejtünk.

  A túrát kisgyermekes családoknak is ajánljuk, hiszen a terepviszonyok nem megerőltetők, az út maga pedig kb. 2 óra alatt megtehető.

 Indulás: 14.00-tól a Fekete István Oktatóközpontból (Túrkeve, Ecsegi utca 22.)
A túrát minimum 5 fő jelentkező esetén indítjuk, melyre előjelentkezés szükséges a következő elérhetőségeken:
e-mail: fiok'kukac'nimfea.hu vagy telefonon: 56/361-505.
A túra díja 400 Ft / fő. Igény szerint kerékpárbérlési lehetőséget is biztosítunk, melynek díja 1000 Ft.

  Az oktatóközponton belül megnyitjuk a 3 szintes mozgásfejlesztő eszközökkel ellátott játszóházat, ahol 4-12 éves korú gyerekeknek biztosítunk szórakozási lehetőséget (300 Ft / fő) és a 400 méteres geológiai tanösvényen szakvezető (300 Ft / fő) segítségével ismerkedhetnek meg a Túrkevei Véderdő természeti értékeivel a hozzánk látogatók.

A programváltozás jogát fenntartjuk, az időjárási viszonyok függvényében.

Víz világnapja a Fekete István Oktatóközpontban!

 

 


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -