Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Felhívás országos vetélkedőre


A Magyar Természetvédők Szövetsége (L)ÁSS A MÉLYÉRE! – A KÜTYÜINK VALÓDI ÁRA címmel országos 3 fordulós vetélkedőt hirdet középiskolás diákok számára.

A vetélkedő 2015. március 23-tól 2015. június 5-ig tart.

A vetélkedő témája:
  A fiatalok napi szinten használnak elektronikai eszközöket, amelyek hátteréről azonban kevés információval rendelkeznek. Ugyanakkor az ezekhez felhasznált nyersanyagoknak ­jelentős globális, környezeti és társadalmi hatásai vannak ránk és a harmadik világra nézve is.
A 3 fős diákcsapatok a Klímaőrjárat hagyományaira épülő változatos, kreatív infografikás feladatokon keresztül - összefüggéseket keresve, esettanulmányokat kutatva és elemezve, majd eredményeiket egyedi módon bemutatva az iskolának – a globális fenntarthatósági dilemmák és kérdések mélyére áshatnak.
  A vetélkedő sikeres végrehajtását a diákoknak és tanáraiknak szóló online háttéranyagok segítik majd, melyek a http://www.mtvsz.hu/kornyezeti_neveles oldalról letölthetők lesznek.

Jelentkezés feltételei, regisztráció:
A vetélkedőre 14-19 éves diákok jelentkezését várjuk az ország egész területéről. A jelentkezéseket 3 fős diákcsapatokban várjuk, iskolánként tetszőleges számú csapattal.

Jelentkezési határidő: 2015. március 20!

A sikeres regisztráció feltétele a http://tinyurl.com/m26jdj5 linken megadott jelentkezési lap hiánytalan kitöltése.
A jelentkezés elfogadásáról minden csapatnak megerősítést küldünk.
Az első forduló anyagát a sikeres regisztrációt követően, a jelentkezési határidő letelte után kapják meg a csapatok. A vetélkedőn való részvétel térítésmentes.

A vetélkedő menete:
A vetélkedő három fordulóból áll; az egyes fordulók feladatlapjait, anyagait a csapatok elektronikus úton kapják meg.
A fordulók megoldásait elektronikusan várjuk vissza a lassamelyere@mtvsz.hu email címre. A beérkezett anyagokról a jelentkezéskor megadott csapat email címre küldünk visszajelzést.

A fordulók feladatlapjai 2015. március 23-tól letölthetőek lesznek a http://www.mtvsz.hu/kornyezeti_neveles aloldalról! Ízelítőül a hasonló - de ált. isk. felső tagozatosoknak szóló - tavalyi Klímaőrjárat vetélkedőnk feladatlapjai itt megtekinthetők: http://www.mtvsz.hu/klimaorjarat___itt_a_3_kuldetes

A vetélkedő várható ütemezése:

  • 2015. március 20. – Jelentkezés határideje a http://tinyurl.com/m26jdj5 linken
  • 2015. március 23. – Az első forduló anyagának kiküldése az iskolák felé
  • 2015. április 15. – Az első forduló beérkezési határideje/ A második forduló kiküldése az iskolák felé
  • 2015. május 7. – A második forduló beérkezési határideje/ A harmadik forduló kiküldése az iskolák felé
  • 2015. május 29. – A harmadik forduló beérkezési határideje
  • 2015. június 5. – Eredmények kihirdetése

Értékelés, jutalom:
Az értékelést a Magyar Természetvédők Szövetsége környezeti nevelői végzik a fordulók után. A részeredményeket és az összesített eredményt egy alkalommal, a 2015. június 5-i Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódóan hirdetjük ki.
A 3 forduló összesített pontjai alapján a legjobb eredményt elért 10 csapat értékes ajándékcsomagot nyer (környezettudatos termékek és kiadványok), az első 3 helyezettet ezen felül felejthetetlen élménycsomaggal jutalmazzuk.
Minden résztvevő csapat oklevelet kap.

A vetélkedő eredményét, valamint a csapatok által készített legjobb bemutató anyagokat az MTVSZ online felületein is közzétesszük, országosan népszerűsítjük. A vetélkedő valamennyi anyaga március 23-tól letölthető lesz a http://www.mtvsz.hu/kornyezeti_neveles aloldalról.

Bővebb információ Kis Klára programfelelőstől a lassamelyere@mtvsz.hu email címen vagy telefonon a Magyar Természetvédők Szövetsége 1/216-7297-es irodai számán kérhető.

 

 


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -