Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Pásztón ünnepeltük a Föld Napját

    A jeles nap alkalmából iskolás gyermekeket látott vendégül a Nimfea Természetvédelmi Egyesület.
A helyszín ezúttal nem a jól ismert Fekete István Oktatóközpont volt, hanem a Túrkeve határában elterülő nagy múltú Pásztói-legelő.
Mivel már hosszú ideje zajlik a gyep élőhelyrehabilitációja, már alkalmassá vált arra, hogy eltartson olyan madarakat, akik elsősorban a füves élőhelyekhez kötődnek, mint például a szalakóta (Coracias garrulus) és az Év Madarának választott búbosbanka (Upupa epops).
E két, színpompás madár számára helyeztünk ki a gyerekkel egy-egy mesterséges költőodút a Bika-akol mellett. Sajnos a Pásztói-legelőt övező mezsgyék, dűlőutak sem bővelkednek öreg, odvas fákban, ezért van szükség arra, hogy ilyen, ember alkotta eszközökkel segítsük odúlakó madaraink megtelepedését. A madarak mellett a denevérekre is gondoltunk, egy közeli facsoportnál számukra is kihelyezésre került egy speciális odú.

A pásztói látogatást egy vidám hangulatú szemétszedéssel zártuk, a gyermekek lelkesen szaladgálva, egy szempillantás alatt összegyűjtötték a gyep szélén illegálisan kidobott nagy kupac hulladékot.
Reméljük, hogy sikerült élhetőbbé tenni a Pásztói-gyep e hangulatos kis szegletét, és hogy nemsokára tirke-tarka madaraink és a denevérek is birtokba veszik az új otthonokat.

 

A gyerekek is segítettek a búbosbankának szánt odú kihelyezésébenA gyerekek is segítettek a búbosbankának szánt odú kihelyezésében A gyerekeknek köszönhetően még szebb lett Pásztó-puszta Szemügyre vettük a denevérodút is

 

 

 


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -