Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

XVII. Juhászfesztivál


  A Nimfea Természetvédelmi Egyesület idén is a jól megszokott programjával a "Nimfea-udvarral" jelent meg a az idei Juhászfesztiválon.

  Az egyesületünk ezúttal két tematikus programmal is készült. Egyrészt az energiatakarékosságot és a megújuló energiaforrásokat népszerűsítette a Közösségi Energia programunk, melyben az általános tanácsadáson túl a gyerekeket játékokkal és egy energia totóval vártuk. Továbbá Bartha Józsi bácsi napelem, -kollektor és szélerőmű makettjein és az Energia és Környezet Alapítvány szalmabála-építészetet népszerűsítő installációjával ismerkedhettek meg a fesztivál látogatói.
  A másik tematikus programunk a hagyományőrzés és a természetvédelem közös pontjait megragadó "Pásztó-puszta pannon szikes gyep helyreállítása és megőrzése fenntartható gazdálkodási módszerekkel" elnevésű Life+ Természet projektünk népszerűsítése volt. A látogatók megismerhették, hogy a hagyományos és a természetkímélő gyepgazdálkodás mennyire is segítheti a gyepeink természeti állapotának javulását. Ráadásul ezúttal sincs szó arról, hogy a természetvédelem plusz költséget róna a gazdálkodóra, ugyanis a kis figyelem ráfordítás az egészségesebb és nagyobb gyephozamon keresztül megszolgálja a ráfordított figyelmet.

  A standunk népszerű elemei voltak pásztoreleink hagyományos öltözetei: a suba és a cifraszűr. Továbbá szépen fogytak a program keretében készült szemléletformáló kiadványaink, közülük is a legújabban elkészült "Puszta" gyermekfoglalkoztató füzetünk is, amelyet az egyesületünkben is be lehet szerezni.
Ezúttal is köszönjük Pabar György időnkénti cserregtetését, mely igazi pusztai hangulatot csempészett az udvarunkba.

 

 

 

 

 

 

 

 


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -