Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Küzdünk az esővel és jól érezzük magunkat!


  Az elmúlt két napon nem fogadta kegyeibe az időjárás a tábor résztvevőit, a folyamatos esőzés miatt három sátrunk is beázott.

A napi programok ennek ellenére nem maradtak el, esőkabátba öltözve kerekeztünk vígan a tervezett helyszínekre.

Kedden délelőtt a művelődési házban jártunk, ahol Nagy Istvánné mutatta be a kunhímzés jellegzetességeit és az általa vezetett Népi Díszítőművészeti Szakkör tevékenységét. Utána Luka Lajos kosárfonó népi iparművész műhelyébe mentünk. Lajos bácsi bemutatta a munkája során használt alapanyagokat és eszközöket, majd magunk is kipróbáltuk a kosárfonást.

Ebéd után a Finta Múzeumban jártunk, ahol Kapás János Zsolt igazgató a „Túrkeve földje és népe” című állandó kiállításon vezette végig a csoportot. Sok érdekes információt tudtunk meg a város történetéről, a Korda- és a Finta család életéről. A Vadász Pál Kiállítóházban a világháborúk túrkevei eseményeit, valamint a tiszafüredi, karcagi és mezőtúri fazekasság remekműveit ismertük meg.

A táborba visszaérve – kihasználva az esőszünetet – íjászkodással zártuk az estét. Szerdán délelőtt a csapat egyik része – folytatva a már megkezdett munkát - a házoromdíszek nyomába eredt. Ebédidőig 18 újabb "üsztürü" dokumentálására került sor.

A másik csoport régi túrkevei képeslapokon látható helyszíneket keresett fel, és a mostani állapotról fotókat készített. Délután ismét a Finta Múzeumban jártunk, ahol a tűnemezelést próbáltuk ki a múzeum munkatársa, Mariann segítségével.

Este aztán ismét leszakadt az ég, így a Szent Iván-éji tűzugrás helyett a város régi épületeinek történetével ismerkedtünk, melyekről tabló is készült.

 

 

 

A tábor az Emberi Erőforrások Minisztériuma - Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.

 

 


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -